Tíz meccs alapján még megelőzzük a Gyirmótot, öt meccset nézve viszont már a sereghajtók vagyunk.

Ha a legutóbbi öt fordulót vesszük alapul, akkor az NBI-es tabella 12., azaz utolsó helyén tanyázunk négy megszerzett ponttal – egy győzelem, egy döntetlen a vereségek mellett. Előttünk áll öt ponttal a Mezőkövesd és a Gyirmót 5-5, majd a Dózsa és a Vasas 6-6 ponttal. Tíz ponttal vezet a Honvéd, második a Paks (8), harmadik a Videoton (8).

Ha távolabbra tekintünk vissza, akkor sem sokkal szebb a helyzet, tíz fordulót tekintve a 11. helyen vagyunk tíz ponttal (két győzelem, négy döntetlen), előttünk szintén tíz egységgel a Diósgyőr, valamint 11-11 ponttal a Mezőkövesd és a Debrecen. Itt is a Honvéd az első 22 ponttal, második a Paks (21), harmadik a Videoton (19).

Azt, hogy ez nem csak egy kis hullámvölgy, jól mutatja, hogy 15 meccs alapján még jóval előrébb voltunk, az ötödik helyen. Az előző szezont nézve is igazán lehangoló a különbséget látni, 27 forduló után 68 ponttal álltunk a tabella élén, míg idén 39 pontot gyűjtöttünk, egy híján 30 pont, tíz győzelemnyi egység tűnt el… Míg az idei bajnoki szezon első részében a lőtt gólokkal nem igazán álltunk hadilábon, főleg a védekezéssel akadtak gondok, mostanra már ez sem igaz: a tavalyi 58 helyett már csak 42 találatot jegyeztünk 27 kör alatt, a 14 kapott pedig 36-ra duzzadt.