Nyíri Zoltán beszélgetett Szombathy Pállal a focin kívüli szakosztályok helyzetéről a Reggeli Startban.

Megtudhattuk a beszélgetésből, hogy az öt éve új úton járó, feltörekvő, építkező csapatként tevékenykedő vízilabdázók jelenlegi büdzséje a női kézilabda szakosztály költségvetésének nagyjából egyharmadát teszi ki a Fradinál.

Érdekes választ adott Nyíri Zoltán arra a kérdésre, hogy becserélné-e a most elért Eurokupa-győzelmet a magyar bajnoki címre. Azt mondta:

– Nem! Nem cserélném be, mert a magyar bajnoki címet majd megnyerjük.

Hozzátette: őszintén be kell vallani, hogy idén ez még nem realitás. A hétvégén kezdődik az elődöntőjük az Egerrel, s a sportvezető szerint mostani csapatuk neki fog menni az ellenfélnek, de 20-25 százaléknyi esélyt lát a továbbjutásra. Az Eger ugyanis pillanatnyilag előrébb jár, jobb csapata van, amit az is mutat, hogy final sixes szereplő és ez nagyon komoly teljesítmény Nyíri Zoltán szerint. Ennek ellenére természetesen megpróbálják a lehetetlent.

Kell-e új játékosokat igazolni, szükséges-e tovább növelni a vízilabdázók költségvetését ahhoz, hogy újra bajnok lehessen a Fradi? – tette fel a kérdést a műsorvezető, Szombathy Pál.

Nyíri Zoltán igennel válaszolt a kérdés mindkét részére.

– Kell erősödni, mert aki megáll, az lemarad. Vannak olyan posztjai a csapatnak – és most nem fogok belemenni posztokba és nevekbe -, de…, igen, erősödünk, tárgyalunk játékosokkal, vannak, akikkel előrébb tartunk, vannak, akikkel még nem. Azt gondolom, hogy a jövő évi szezonra felálló csapat lesz az, amelyiknél először fogom én kimondani nyilvánosan, hogy a bajnoki döntőbe kell jutni.

A várható cél e mellett 2017-18-ban a Magyar Kupa-döntő elérése lesz és ha nem sikerül most kivívni a BL-szereplés jogát (ehhez a bajnoki rájátszásban érmes helyen kell végeznie a Fradinak – a szerk.) akkor meg kell védeni az Eurokupában elért elsőséget.

Nyíri Zoltán női kézilabda-csapatunk Bajnokok Ligája-szerepléséről is beszélt.

„Nem ismétlődhet meg a bukaresti mérkőzés utolsó másfél perce. Elek Gábor fantasztikus edző, biztos vagyok benne, hogy a lányokkal együtt kielemezték a kinti meccs végét. Hatvan-hetven százalék esélyt látok arra, hogy megfordítjuk a párharcot és bejutunk a Final Fourba.”

Operatív igazgatónk a jövőbeni szakosztályi célokról elmondta, jégkorongcsapatunk 2019 végén, vagy 2020 elején már a saját csarnokában játszhat, az utánpótlásban pedig a legjobb honi szakember, Kercsó Árpád vezetésével egy hosszú távú építkezés vette kezdetét, míg a vívóknál egy-két éven belül a tőr mellé a másik két fegyvernem, a kard és a párbajtőr beépítése a legfőbb feladat.

DigiSport, kivonat: Fradi.hu és VLV