Második alkalommal rendezték meg az eseményt Zuglóban.

A Fradi első számú csapata nyerte az U13-as korosztálynak rendezett II. Varga Zoltán Emléktornát.

A Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. által szervezett emléktorna idén nemcsak 12 csapatos – Ferencváros, Vasas, Ikarus, BVSC, Grund, UTE, Soroksár -, hanem a testvérvárosok – Racibórz, Alsórákos, Csikcsicsó és Opava – jóvoltából nemzetközi is volt. A kétnapos rendezvény első részében a csoportmérkőzéseket bonyolították le, másnap pedig az egyenesági meccsekre és a helyosztókra került sor.

A torna döntőjét végül a Fradi első számú csapata és a Grund 1986 FC vívta. A találkozó meglehetősen egyoldalú volt, a zöld-fehérek ugyanis 5-0-ra győzték le ellenfelüket, így a vándorserleget is egy évre magukkal vihették. A harmadik helyen legjobb külföldi csapatként a lengyel Racibórz végzett. A BVSC-Zugló pedig úgy lett ötödik, hogy egyetlen mérkőzésen sem kapott ki. Pechükre a Racibórz elleni negyeddöntőben 0-0-t játszottak, a büntetőket pedig 2-1-re elveszítették.

A győzteseknek és a helyezetteknek olyan Fradi-legendák adták át az elismeréseket, mint dr. Géczi István, Bánki József, Lisztes Krisztián, Orosz Pál, Szőke István vagy Mucha József. A torna végén a szervező önkormányzati cég nevében Bátki László, míg a rendezvényt támogató önkormányzat nevében Rozgonyi Zoltán alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, akik ígéretet tettek rá, hogy a Varga Zoltán Emléktornát 2018-ban is megrendezik majd.

A Kövér Lajos utcai műfüves pályát 2013-ban nevezték el Varga Zoltánról, ahol minden évben összegyűlnek az egykori csapattársak, illetve a zuglói önkormányzat, a Ferencváros, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fradi Baráti Körének képviselői, hogy megemlékezzenek a labdarúgóról.

Idén április 7-én is számos egykori csapattárs, tanítvány és neves labdarúgó, mások mellett Dunai II Antal, dr. Géczi István, Dragóner Attila, Bánki József, Horváth László, Telek András és Szeiler József vett részt a koszorúzáson.

FTC, Zuglói Lapok