Sokáig közel voltunk egy jónak mondható eredményhez, ám az utolsó két percben kijött, hogy két játékosunk sem tudta vállalni a mai szereplést.

CSM Bukarest 30-25 (17-15) Ferencváros
Gólok: Kovacsics 11, Pena 5, Lukács 4, Schatzl 2, Zácsik 2, Szarka 1

Még el sem kezdődött a meccs, a fradisták már foghatták a fejüket, sajnos csapatkapitányunk, Szucsánszki Zita válla nem igazán javult meg, csak a kispadon kezdett. Viszont Zácsik Szandra ott volt a pályán, speciális térdvédőben vállalta a játékot. A hazaiak kezdtek, egyből eladták a labdát, mi utána pedig kapufát dobtunk, látszott, hogy nagy a tét, izgultak a játékosok. Az iram hatalmas volt az első félidőben, és tartottuk a lépést a CSM-mel, sőt! A 12. percig mi irányítottunk, Ayglon tartotta a frontot a túloldalon, ezután tudták csak átvenni a vezetést a hazaiak Gulldén révén. Tőlünk leginkább Kovacsics Anikót lehetett kiemelni, aki fantasztikus teljesítményt tett le, kiharcolt hetesek, ezek értékesítése, gólok… Problémás volt azonban a védekezés, és ebből adódóan a kapusteljesítmény, ami leginkább nem is volt, annak ellenére sem, hogy Szikora váltotta Bírót. Emberhátrányba is kerültünk, amit jól kezeltünk le, kapus nélküli játékkal gólt is szereztünk. Sajnos egy-két kulcspillanatban a Bukarestnek kedveztek a lengyel játékvezetők, elég tiszta labdaszerzéseket fújtak vissza. Volt, hogy már öt volt a hátrányunk, utána viszont elkezdtünk feljavulni hátul, több akciót kivédekeztünk, és Szikora is bemutatott egy-két bravúrt, ennek köszönhetően három gólt ledolgoztunk a szünetre. A különbséget leginkább a kapus- és a beállós teljesítmény adta, Ungureanu többet fogott, míg a vonalról nálunk Snelder volt, hogy ziccerben rontott.

A folytatásban is csak egy rövid ideig hagyott alább az iram, aztán mindenki begyújtotta újra a rakétákat. Szikora elkapta a fonalat, szélről nem lehetett Melindának gólt dobni és több átlövést is bravúrosan fogott. Óriásit küzdöttünk és hiába védekezett jól a CSM, szinte minden kipattanó labda a miénk lett. Úgy nézett ki, hogy nagyon jó eredményt érhetünk el, Gulldén elfáradt, nem tudott úgy villogni, mint korábban, igaz, nálunk is ki-kihagyott már a figyelem, Kovacsics is büntetőt rontott. Kétszer szabályosnak tűnő gólokat is elvettek a bírók, valamint a hajrában Snelder egy könyökös után kellett, hogy lemenjen a pályáról az ápolás után. A hajrára közte kettő volt, ám az utolsó két percben kijött, hogy se Hornyák, se Szucsánszki nem volt bevethető, míg a Bukarest be tudott küldeni friss embert, addig mi mindegyik támadásban hibáztunk, amit könyörtelenül kihasználtak a románok. Nem lesz tehát könnyű dolgunk a budapesti visszavágón, sőt, itt már extra kell majd, bízzunk benne, hogy a sérültek felépülnek és telt ház előtt bármi megtörténhet. Hajrá, Fradi!

Elek Gábor

Először is szeretnék gratulálni a CSM Bukarestnek. Az utolsó két-három percet nagyon elszúrtuk, nehéz erre mit mondani. Sajnos ekkor megjelent a pályán, hogy voltak sérült játékosaink. Nagyon csalódott vagyok, mert ebben sokkal több volt. Készülünk a jövő hétre.