Klubunk olimpiai bajnok legendája megkönnyezte a szerdai Euro Kupa győzelmet – komolyan erősödhet a következő szezonra pólócsapatunk, az eddig csak szájon forgó nevek írásban is megjelentek.

Gerendás György

Két kiemelkedő bravúrnak köszönhetjük a kupagyőzelmet. Az elődöntő visszavágójának negyedik negyedében csináltunk egy 3-0-s szakaszt a Herceg Novi ellen, Nagyváradon pedig hat gólon tartottuk az ellenfelet. A Jadran elleni párharc első hét negyedében csak futottunk az eredmény után, aztán a nyolcadikban az történt, amiért tavaly leszerződtettük Madarast, Varga Dánielt, Mitrovicsot és Szirányit. Őket azért igazoltuk, hogy a legfontosabb mérkőzés kulcspillanataiban hozzák azt a pluszt, ami a sikert a kudarctól elválasztja. A Jadran ellen Madaras Norbi volt a nyerőember két bombagóljával, majd szerdán a döntő visszavágóján négyszer volt eredményes.

A csapatot kétpólusúnak mondanám. Vannak a húsz év körüli fiatalok, Jansik, Pohl, a két Vogel, Dőry Farkas, és a rutinos klasszisok, mint Varga, Madaras, Avramovics, Nyéki, Katonás, Szirányi. A kor előrehaladtával egyre ritkulnak a kiemelkedő teljesítmények, és a játékos, valamint az edző részéről az a bravúr, ha ezeket a ritkuló nagy játékokat a legfontosabb meccsekre tudja időzíteni.

Hosszú szakvezetői pályafutásom alatt sokszor álltam aktuális csapatommal a nemzetközi kupagyőzelem kapujában, de csak most, 62 évesen léptem be ezen a kapun. Ezért érzékenyültem el…

Nos, a szezonnak még nincs vége, a népligetieknek létfontosságú a bronzérem megszerzése az OB I-ben, hogy ősszel indulhassanak a Bajnokok Ligájában. S ha a zuhanyhíradónak hinni lehet, bombacsapattal: nyílt titok, hogy az OSC-ből Szlobodan Nikics, a Szolnokból Varga Dénes és Vámos Márton, a Partizan Beogradból pedig a mindössze 20 éves Nikola Jaksics érkezik a nyáron. A balkezes Vámos kivételével mind olimpiai bajnokok…

Magyar Idők