Így jellemezte Nyéki Balázs pólósainkat, reméli, hogy már az Eger ellen is nagyot szólunk. Varga Zsolt szerint az Euro Kupa siker mutatja, hogy jó az út, amin jár a szakosztály – a Reggeli Startban beszélgettek Szombathy Pállal.

Természetesen az FTC Eurokupa-győzelme volt a fő téma, de emellett a bajnoki rájátszás és az esetleges jövő évi BL-szereplés is szóba került a Reggeli Start pénteki adásában – Varga Zsolt vezetőedző és Nyéki Balázs csapatkapitány volt Szombathy Pál vendége. Tudósítás és a teljes beszélgetés:

Hirtelenjében nem emlékeztek a vendégek, hogy mi volt az első alkoholtartalmú ital, amit elfogyasztottak a szerdai győzelmet követő ünneplés során és a műsorvezető diszkréten nem firtatta, hogy milyen időtartamot ívelt át a jól megérdemelt lazítás.

Mindenesetre Varga Zsolt nyilván nem vonta ki magát a közös ünneplésből, egyrészt mert „nem olyan”, másrészt pedig ő maga erősítette meg a beszélgetés során, hogy tudni kell olykor ellazulni ahhoz, hogy aztán az ember ismét megfeszüljön.

Nyéki Balázs szerint a kupasorozatban a legjobb meccsüket Nagyváradon vívták, de a legerősebb ellenfelük talán az elődöntőbeli Herceg Novi volt. Számára, mint olyan játékos számára, aki nem jutott ki olimpiára, az ilyen nemzetközi kupasikerek különösen értékesek.

A vezetőedző elmondta, nemcsak azért próbálta hűteni a kedélyeket a döntő első meccse, az idegenbeli hatgólos győzelem után, mert babonás. Játékos-pályafutása során volt olyan élménye, hogy hasonló helyzetben több góllal kikapott a csapata, s bár a végső győzelem meglett, kicsit keserű szájízzel ünnepeltek. Mindenki láthatta, hogy ezt most sikerült elkerülni, a végül pontosztozkodással zárult visszavágó bizonyosan a játékosok eddigi pályafutásának legértékesebb döntetlenje volt.

A játékosok hétfőig pihennek, akkor kezdődik a felkészülés az Eger elleni bajnoki elődöntőre, amelynek során 7 pontot kell szerezni a döntőbe jutáshoz, s a párharc (az egymás elleni korábbi eredmények továbbvitele miatt) 4:1-es egri előnnyel indul.

Nyéki Balázs találónak értékelte a rivális ZF-Eger vezetőedzőjének, Dabrowski Norbertnek a jellemzését: a Fradi szeszélyes csapat. Hozzátette, szerinte egyben időzített bomba, bármikor robbanhat, lehet, hogy éppen a most következő bajnoki elődöntőben…

Varga Zsolt a siker kapcsán azt emelte ki, hogy kiderült, az a mód, ahogyan dolgoznak, az az út, amelyen elindultak, jó. Fontos feladat megteremteni a játék stabilitását. Úgy fogalmazott, hogy ezen a téren az kell, hogy legyen az alap, amit a Fradi az Eurokupa-döntő két meccsén nyújtott. Legyen egy nyugodt, egyszerű játék, amiben mindenki tudja a saját szerepét és azt, ami az ő feladata, a legjobb színvonalon lássa el.

Ami a jövőt illeti, a csapat mindent megtesz, hogy legalább érmet szerezzen a bajnokságban és ezzel indulási jogot a következő BL-szezonra. Ha ez sikerülne, akkor minél tovább szeretnének előrejutni, a finel sixbe kerülést nagy sikernek könyvelnék el.

DigiSport, kivonat: VLV