Blankával beszélgettünk a Magyar Kupa győzelemről és a románok elleni Bajnokok Ligája találkozóról.

Milyen érzés, hogy az EHF szavazásán jelölt vagy a Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosa címre?
Még nem hallottam, de most hogy így mondod, nagyon jó, nagyon örülök neki! Remek érzés, hogy akik ezt létrehozták, rám is gondoltak, hogy ott a helyem.

Szerinted melyik mérkőzésen nyújtott teljesítményeddel hívhattad fel magadra a figyelmet?
A Metz és a Podgorica elleni meccs sikerült nagyon jól a Bajnokok Ligájában.

Hogyan érezted magad a Magyar Kupa döntő után? Az aranyérem mellett téged választottak a négyesdöntő legjobb kapusának. Ugye nyáron érkeztél, gondoltad volna, hogy rögtön az első szezonban fontos címet nyersz zöld-fehérben?
Bíztam benne és reméltem, szerencsére össze is jött, úgyhogy nagyon boldog vagyok. A győzelem kicsit kárpótolt is, hiszen a szombati nap a Dunaújváros ellen nem sikerült annyira jól. Vezettünk, de aztán az utolsó két perc összejött kicsit… Utána viszont magabiztosan megnyertük a hétmétereseket, a csapatból mindenki belőtte, az egész egy jó nagy öröm volt, hogy megnyertük a kupát. De utána nem sok időnk volt ezzel foglalkozni, hiszen pénteken már Bukarestben játszunk.

Ti kapusok hogyan készültök fel egy ilyen párharcra?
Ugyanúgy, mint a többi mérkőzésre, videóanyagokat nézünk, ezekből próbálunk aztán következtetéseket is levonni, természetesen nem lehet teljes képet kapni, nagyon sok mindentől függ egy-egy lövés, például, hogy volt-e sánc, jó helyen volt-e, közel a játékoshoz. De egy nagyon jó támpontot adnak ezek a videózások, amiből ki lehet indulni.

A Magyar Kupa négyesdöntő előtt készültetek külön a hétméteres párbajra? Nem túl gyakori ez a kézilabdában.
Így nem, de természetesen videóztunk, a vágásokban benne volt, hogy melyik játékos lövi, megnéztük hová lövi, kiírtuk. De erre konkrétan, hogy iksznél a végén, erre nem.

A döntő utolsó percében megfogtad Görbicz büntetőjét, utána milyen érzésekkel álltál oda a párbaj elején?
Igazából nem izgultam, az elsőnél odaálltam, majdnem meglett, de Mörk belőtte, viszont utána Meli megfogta Amorim hetesét, ami nagyon nagy lélektani előnyt is jelentett nekünk, nagy nyomás került a Győrre, nagyon fontos pillanat volt. Előre megbeszéltük, hogy én kezdek és ha gól van, akkor cserélünk.

Az egész szezont nézve jól kiegészítitek egymást Melindával.
Igen, most is például én védtem végig a meccset, aztán jött a Meli és kifogta a büntetőt. De ugyanígy volt az Érd ellen is, ahol jól kezdtem, aztán utána nem jött össze úgy, cseréltünk, akkor is pont egy hetesnél, megfogta, adott egy nagy lökést a csapatnak és utána is jól védett. Szóval én is úgy gondolom, hogy egy jó párost alkotunk.

Szerinted mi az, amivel borítani tudtuk ismét a papírformát, mert papíron az ETO erősebb játékoskerettel rendelkezik.
A küzdés, egymásért küzdöttünk, harcoltunk, nagyon egységesek voltunk. Igaz, a védekezés – a kapott gólok száma ezt mutatja – nem volt annyira jó, viszont támadásban tudtuk ezt kompenzálni. A meccs előtt Gábor azt mondta, hogy nyugodtan, mosolyogva kézilabdázzunk, utána pedig gratulált az egész csapatnak és ő is ezt említette meg, hogy mekkora szívünk van.

Mit vársz a Bukarest elleni Bajnokok Ligája találkozótól?
Nagyon fontos, hogy kint egy jó meccset tudjunk játszani, nagyon nehéz lesz, ott a Larvik is csak ikszelni tudott, hazai pályán vannak, tudjuk, hogy ez egy presztízsmeccs is, ha az országokat nézzük. Nagyon kemény meccsre számítok, bízom benne, hogy egy jó eredményt tudunk kint elérni, hogy aztán hazai pályán is hasonlóan tegyünk.

Milyen eredménnyel lennél elégedett?
Egy kétgólos győzelemmel már az lennék.