Klubunk 1998, míg a magyar vízilabda 2009 óta várta a nemzetközi kupasikert, amelyet pólósaink ma “leszállítottak”. Szép volt, fiúk!

Vízilabda Euro Kupa, döntő, visszavágó
Ferencváros 7–7 Nagyváradi VSK
Negyedek: 3–0, 1–3, 2–2, 1–2
Gólok: Madaras 4, Avramovics 3

Összesített eredmény: 19-13.

Megadta a módját szakosztályunk a döntő második felvonásának, az uszoda apróbb felújítási munkái elkészültek, a belépők mellé szép emléklapok is társultak, valamint igényes programfüzet is készült a találkozóra – utóbbi már a Jadran Herceg Novi elleni meccsen is beszerezhető volt. A lelátók megteltek, volt, ahol kicsit kényelmetlen volt a mozgás, itt jött ki, hogy talán ilyen előny birtokában meg lehetett volna fontolni a népligeti katlan “feladását”. A fanatikusok sem maradtak le, szép látványt mutattak be a mérkőzés elején és remek hangulatot teremtettek. A lelátón egyébként helyett foglalt többek között Thomas Doll is, valamint a KEK-győztes vízilabda csapatunk tagjainak is külön lelátórészt biztosítottak.

Mindezekhez pedig a játékosok is hozzáadták a magukét, az első negyedben megmutattuk, hogy ki az úr a házban, három gólt szereztünk, szinte ugyanúgy, kettőt Madaras, egyet pedig Avramovics. Ezzel gyakorlatilag le is zártuk a döntőt, hiszen összesítésben kilenc gólra hízott az előnyünk. A folytatásra ez rányomta a bélyegét, érezni lehetett, hogy főleg elöl már nem koncentrálunk annyira, mint addig, a védekezés is egy rövid időre kihagyott, de ezt Varga Zsolt egy időkéréssel helyretette. Talán az is benne volt egy kicsit, hogy nem akartuk leértékelni a sikert azzal, hogy hatalmas különbséggel győzzük le a Nagyváradot, “csak” nyerni akartunk. Ebből kialakult egy házi gólpárbaj Avramovics és Madaras között, amelyet utóbbi játékos nyert meg. A kapuban Vogel Soma is jól védett, az utolsó játékrészre pedig Gárdonyi András érkezett, benne sem kellett csalódnunk. A végére egy kérdés maradt, hogy nyerünk-e, végül döntetlen eredmény született, de ez cseppet sem ronthatott az örömünkön!

Jöhetett az ünneplés, amelyet előbb a fürdetések vezettek fel, a csapat vízbe vitte Varga Zsoltot, majd Nyíri Zoltánt is, végül Katonásék Kubatov Gáborért is felmentek a lelátóra, Nyéki Balázs pedig az egyik szurkolótársunkat, régi jó barátját rántotta be a medencébe. Ahol összegyűltek a játékosok, vezetők, edzők és egy hatalmas “Hajrá, Fradi!” kiáltással nyugtázták az Euro Kupa-győzelmet!

Rövid várakozás után jöhetett az eredményhirdetés, érem- és kupaátadás, a vendégeket is sportszerű taps fogadta, Kádár Kálmánék is viszonozták a gesztust az ezüstérem átvétele után. Majd csapatunk vette át az arany medálokat és az Euro Kupa trófeáját. A sorozatot ötödik alkalommal nyertük meg magyar együttesként, még jogelődjét, a LEN-kupát háromszor hódította el az Újpest, egyszer pedig a Szeged. Mi korábban kétszer is a döntőben maradtunk alul, egyszer a lila-fehérekkel szemben, egyszer pedig a Barcelona ellen.

Varga Zsolt

Nem volt egyszerű mérkőzés, érezni lehetett a játékosokon is, hogy mivel hatgólos vezetéssel kezdtük a visszavágót, egy kis nyomás is nehezedett rájuk, de ez sosem rossz. Még fel sem tudtam fogni, hogy mit is éltünk át. Kell hozzá pár nap, hogy teljesen feldolgozzam ezt a sikert. Történelmi vonatkozása is van a mai napnak. Nehéz időszakon vagyunk túl, és még várnak is ránk kihívások. Nagyon örülök, hogy minden pozitív és negatív hatás után el tudtunk jutni idáig, és helyt álltunk az Euro Kupa döntőjében, ez hihetetlen érzés. Már Nagyváradon el tudtuk dönteni a párharc végkimenetelét, de a hazai találkozón még több olyan lehetőségünk volt, amellyel még inkább növelhettük volna előnyünket. Nagyon jó a Ferencvároshoz tartozni, hiszen ez egy nagy család, és remélem, mindenkinek örömet tudtunk ma szerezni.

Fradi.hu

Az Euro Kupa-győztes csapat tagjai:

Marko Avramovics, Marko Csuk, Dőry Farkas, Gárdonyi András, Jansik Szilárd, Katonás Gergő, Madaras Norbert, Sztefan Mitrovics, Nyéki Balázs, Pohl Zoltán, Szirányi Balázs, Tóth Márton, Varga Dániel, Vogel Simon, Vogel Soma

Edző: Varga Zsolt

Fotó: FTC