Egy pedig tartalék – a hétvégi bajnokságot is értékelték klubunk sportolói.

Babos Ádám egyéni összetettben, mind a hat szeren szerepel. Az előzetes tervek szerint Boncsér Krisztián a talaj mellett nyújtón és ugráson mutatkozik be, a tartalék Schweigert Dávid.

Babos Ádám

Nagyon boldog vagyok, hiszen végre felnőtt Európa-bajnokságon indulhatok. Korábban sérülés vagy formaingadozás miatt lemaradtam a kontinensviadalról, de most ott leszek. A legfontosabb, hogy a gyakorlatokat minél tisztábban és sikeresen bemutassam majd, az egyéni összetettben pedig egy döntőbe jutás csak hab lenne a tortán.

Sóvágó Lajos, szövetségi kapitány

Az Európa-bajnokság előtt rendezünk egy nyilvános szólítást, egy ellenőrző versenyt, amely tulajdonképpen kötelező annak, aki az Eb-n indul. Berki kivételével mindenki részt vesz, és bemutatja a gyakorlatait pontozóbírók előtt, versenykörülményeket teremtve. Kardos és Babos indul egyéni összetettben az Eb-n, és amilyen teljesítményt a Szer OB-n láttam tőlük, azt kell, mondjam, hogy biztató mindkét versenyző szereplése az Európa-bajnokságot tekintve. Berki Krisztián lólengésben dicséretesen szerepelt a hazai mezőnyben és várjuk tőle, hogy ugyanezt a gyakorlatát tökéletesen megcsinálja majd az Eb-n is, és elfoglalja a megérdemelt helyét az európai mezőnyben is.

Fradi.hu, MATSZ

A hétvégi szerbajnokságon remeklő tornászaink a FradiMédiának értékeltek: