Bódog szerint mindent megtettek, amit tudtak, szombaton pedig a három pontért jönnek az Üllői útra.

Thomas Doll

Igazi harcias kupamérkőzést láthattunk! A Diósgyőr az első félidőben nagyon jól hajtotta végre a feladatát, nekünk pedig sok problémánk volt a támadásépítéssel. Gyengén fejlődtünk fel a labdaszerzések után, nem voltak elég gyorsak, pörgősek az indításaink, a támadásaink. Nagyon nem tesz jót a játék képének, ha két-három átadás után elveszítjük a labdát. Ez nagyon nem tetszett a mérkőzés elején, úgy látszik, komoly problémáink vannak az első félidőkkel. Az viszont pozitívum, hogy a játékosaim nagyon koncentráltak voltak, végig látszott rajtuk, hogy nagyon akarják a sikert. A játék viszont sajnos nagyon nehézkes volt, ilyen egygólos meccseken az olyan hatalmas helyzeteket, mint amilyen Amadou előtt is adódott, ki kell használni. Ha az elején szerzünk egy gólt, az mindenkit megnyugtatott volna. Védekezésben jól hajtottuk végre a feladatainkat, egy-két veszélyes beívelést leszámítva a hazaiaknak nem volt ordító gólhelyzete. A második játékrészben már jobban játszottunk, több volt a kombináció, gyorsabban váltottunk oldalakat, frissebb volt az egész játékunk. Kleinheisler Lászlót külön kiemelném, talán ez volt eddig a legjobb meccse a Ferencvárosban. Összességében büszke vagyok a játékosaimra, nagyon sűrű a programunk, fáradunk, de ennek ellenére sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.

Amint azt már említettem, gyorsabban kell kihoznunk a labdát, gyorsabb támadásokat kell vezetnünk. Le fogjuk vonni a megfelelő következtetéseket a mai találkozóból is, de most elsődlegesen az a feladatunk, hogy kipihenjük a mai találkozót. Szerencsére szerda helyett kedden játszottunk, így eggyel több napunk van a regenerációra. Nem láttam sokat a Diósgyőrt a szezonban, de az ellenük játszott meccseinkből kiindulva látszik, hogy jót tett nekik az edzőváltás. Bódog Tamás régi ismerősöm, játszottunk is egymás ellen, amikor én Hamburgban, ő pedig Ulmban futballozott. Gyors és erős játékosaik vannak, sokat próbálnak támadni a mérkőzések elején, kérdés, hogy ezt meddig bírják. Kétségtelenül jó csapatuk van, de meg fogjuk találni a módját, hogy újra feltörjük a védekezésüket. A játékosaim önbizalmának jót tett a továbbjutás, újra hisznek magukban, szóval bizakodóan várom a szombati találkozót.

Bódog Tamás

Ráfoghatnánk erre a döntetlenre, hogy milyen jó, mert a továbbiakban csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, hogy összegyűjtsük azokat a pontokat, ami a biztos bennmaradáshoz hozzásegíti a csapatot. Ebből a döntetlenből erőt kell meríteni, mert amikor kérdeztem, a játékosok nem is emlékeztek rá, hogy mikor hoztak le kapott gól nélkül mérkőzést. Fejlődik a csapat, ha nem is hatalmas lépésekkel, de le a kalappal előttük, megtettek mindent, amit tudtak. Küzdöttünk, de a kapu előtt nem volt meg az átütőerő, amire szükség lett volna a mai napon, ezért reális a döntetlen. Az elejétől megpróbáltuk az FTC kapujához nyomni, ami, ha nem is mindig, de működött. A csapatnak volt tartása, ereje, nem pukkantunk ki a 60. percben. A vereségből is lehet tanulni, a döntetlenből pláne, erőt kell adjon, hogy az FTC ellen nem kaptunk gólt.

Szombaton viszont a három pontért utazunk Budapestre. A kapu előtt kell több finesz, több játékosság, hogy meg tudjuk oldani azokat a szituációkat, amik ma is adódtak előttünk. Gratulálok az FTC-nek, kívánom, nyerjék meg a kupát, mert jó érzés lenne, ha elmondhatnánk, a későbbi győztes búcsúztatott.

Fradi.hu, DVTK