A mai győzelem után nyilatkozott Péter, többek közt arról is, hogy nyártól a Soroksár edzője lesz-e. Dicsérte a tizenhat és fél éves Novák Zsombort is.

A zöld-fehérek klubikonja az nb3foci.hu-nak adott interjút a mérkőzést követően, ahol arról is beszélt, miért nem jöttek a pontok az utóbbi hetekben.

– Az ok az igazából, hogy nagyon kevesen vagyunk. Két csapattal dolgozunk együtt, az U19-es csapattal és az NB III-assal, sajnos nincs annyi játékosom. Mivel az U19 jól szerepel, ezért egy picit oda koncentrálunk, mivel tudjuk, hogy az NB III-as csapat megszűnik. Így nagyon nehéz, szombaton, a mérkőzés előtt is 8-9 emberrel tudtam edzeni, mivel az U19 mérkőzést játszott. Próbáljuk kevergetni a játékosokat, nem akarjuk, hogy túl nagy terhelés vagy sérülés legyen, sok a 17, 18, 19 éves válogatott is. Ez volt az első hat fordulóban, és ez van most is. Most hála Istennek kijött a lépés. Eddig sok kritikát kaptak a játékosok, de ma mindenkivel elégedett lehettem, azt tették, amire kértem őket, küzdöttek a Fradi-címerért.

Az egykori válogatott középpályásnak külön kellett foglalkoznia picit a játékosok lelkével is a rossz sorozat és a bizonytalan jövőkép miatt.

– Csütörtökön volt egy nagyobb, három órás beszélgetés a fiúkkal, elmondtam, hogy mit vártok tőlük. Így, hogy az a döntés született, hogy megszűnik az NB III-as csapat, mindenkinek olyan teljesítményt kell nyújtania, hogy az ellenfelek edzői vagy a menedzserek elvihessék őket a nyáron. Mindenkinek saját magáért és nem értem kell küzdenie. Majd a vezetők eldöntik, lesznek-e olyanok, akik átkerülhetnek Soroksárra, én nagyon remélem. Megpróbálok mindenkinek segíteni, hiszen olyan, mintha a saját gyerekeim lennének. Nehéz volt már az évkezdet is, tavaly, amikor megnyertük a bajnokságot, 12 játékosom távozott, most decemberben Popov Patrik is Soroksárra került, 10 gól is távozott vele együtt, nagyon nehéz volt új csapatot építeni. De most is egy 2000-es születésű gyerek, Novák Zsombor lőtte az első gólt, ő már másodjára játszott nálam, az első meccsén is gólt szerzett.

Lipcsei arról is beszélt, mi igaz abból, hogy a nyártól a Fradival szoros együttműködésben lévő, jelenleg az NB II-ben feljutásra álló Soroksár vezetőedzője lehet.

– Nem tudok semmit. Az az egy biztos, hogy lejár a szerződésem június 30-án, vannak menedzserek, akik dolgoznak az ügyemen, majd meglátjuk.

Kivonat: Csakfoci