Danit kérdezte a sportnapilap a hétvégi, Honvéd elleni bajnoki előtt.

A Ferencváros ebben az idényben négyszer találkozott a Bp. Honvéddal, és mind a négyszer legyőzte kispesti riválisát. Böde Dániel reményei szerint a házigazdákkal ellentétben a vendégeknek nem ez lesz a szezon rangadója.

A nagy számok törvénye alapján minden sorozat megszakad egyszer, de abban bízom, hogy a miénk nem szombaton ér véget. Bármennyire is szeretném, olyan nincs, hogy az én csapatom mindig megveri a másikat. Tiszteletlenség lenne a részemről, ha kijelenteném, tízből tízszer nyernénk a Honvéd ellen. Bőven megelégszem azzal, ha ötből ötször legyűrjük. Három pontért megyünk a Bozsik-stadionba, a remélt sikerünkből góllal szeretném kivenni a részem. Ugyanakkor van egy ellenfél is, amely azért tesz meg mindent, hogy ne vigyük el mindhárom pontot, és én ne találjak a kapujába.

A Ferencváros a szezonban már négyszer – sorozatban ötször – bizonyultak jobbnak a piros-feketéknél, a támadó ennek ellenére nem hiszi, hogy ez számukra lélektani előnyt jelentene.

Nem gondolom, hogy a kispestiek a múlton rágódnának, mint ahogy mi sem emlegetjük nap mint nap, hogy eddig rendre legyőztük őket. Arról nem is szólva, hogy minden meccs más. Habár egy hasonlóságot felfedeztem: az utóbbi négy mérkőzésen mi szereztük meg a vezetést. A Honvéd játékstílusát ismerve ez azért nem elhanyagolható. Mondom ezt úgy, hogy akkor sem esnék kétségbe, ha ezúttal hátrányba kerülnénk. Épp szerda este mutattuk meg, vagyunk annyira erősek, hogy megfordítsuk a mérkőzés állását.

A remek szezont futó, a tabellán a második helyen álló Bp. Honvédnál az év meccsére készülnek, legalábbis légiósuk, Ivan Lovric ezen a véleményen van. De vajon mire készülnek a ferencvárosiak?

Helyes, készüljenek csak úgy! Addig jó, amíg efféle légkör övez egy-egy párharcot. Ha létezik fontos rangadó, ez az lesz, hiszen ha nyerünk, beérjük a Honvédot, ha azonban vereséget szenvedünk, hat pontra nő a két csapat közötti különbség. Nem mintha az utóbbi változattal számolnék, túlzottan sokba kerülne, ha pontokat veszítenénk. A tét miatt mindkét együttesen nyomás lesz, ám aki valamit el akar érni, annak ezt el kell viselnie. Mindenesetre érdekes mérkőzésnek nézünk elébe, szerintem a kispestiek előzetesen beérnék a döntetlennel. Én viszont biztos nem! Mindenáron győzni akarok, mert még nem tettem le arról, hogy megvédjük bajnoki címünket. A listavezető Videoton Paksra utazik, korábbi csapatomnak amúgy is szurkolok, de most különösen. Ha a fehérváriak nem nyernek, miközben mi igen, módfelett izgalmasan alakulhat a bajnokság hajrája. Az utolsó előtti fordulóban csapunk össze a Vidivel. Talán nem haragszanak meg a honvédosok, ha azt mondom, hogy reményeim szerint az lesz nekünk az év meccse.

NSO