Tovább folytatódott a Szatmár Ferencváros kézilabda projekt, amely során Ziziék Böjte Csaba gyermekotthonát is megajándékozták.

Március 17-én Székelyhídon tartották a soros edzőképzésüket, melyen a hazatérő Elek Gábor mellett Szucsánszki Zita, az FTC női kézilabda-csapatának kapitánya és három híres utánpótlás edző – Fiedler Erika, Pádár Ildikó „Párduc” és Csillag Levente – is tiszteletét tette.

Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere a rendezvény kapcsán elmondta, hogy többek között a Szatmár Ferencváros projekt sikerességén is felbuzdulva a meglévő tornacsarnok mellé egy sportcsarnokot és egy uszodát, valamint egy sport-rekreációs parkot kívánnak létrehozni.

A gyakorlati jellegű bemutató edzéseket most nem „kicsik”, hanem 13-14 éves serdülő Szatmár megyei tehetségek mutatták be a Fradi-edzők és Szucsánszki Zita (Zizi) közreműködésével. Maga az ámulat, hogy a világ egyik legjobb kézilabdázójával együtt melegítettek, dolgoztak és hajtottak végre bonyolult játékszituációkat, elvarázsolta az ifjú tehetségeket. Nagyon demonstratív, szakmailag magas szintű edzésanyag volt, persze rengeteg tanulsággal. „Zizi” még a lányokkal egy kötetlen beszélgetésen is részt vett. A kamaszok szinte itták minden szavát, talán majd közöttük is lesz egy, vagy több Zizi kaliberű játékos. Hát végül is ezért van a projekt.

Megható élmény volt, amikor Elek Gábor és Szucsánszki Zita, a Fradi kézilabdacsapatának játékosaitól származó, több száz plüssjátékot adott át a székelyhídi kis kézilabdázó lányoknak és a Böjte Csaba Székelyhídi „Szent Ferenc” gyermekotthonában lakó gyerekeknek. Megígérték, hogy nem ez volt az utolsó ilyen ajándék.

Teljes beszámoló: Szatmár.ro