Dani beszélt arról a goal.com-nak, hogy mit vár a válogatott meccstől és hogy mit vár a bajnokságtól és a kupától.

Nemrégiben szerezted 100. találatodat tétmeccsen a Fradi színeiben, szerdán pedig felkészülési meccsen két gólt lőttél. Mostanában jobban megy a gólszerzés, mi ennek az oka és miben más egy felkészülési mérkőzésen gólt szerezni, mint egy tétmeccsen?

– Nincs különösebb oka őszhöz képest, hogy most jobban érzem a kaput, de persze teljesen más érzés például a Soroksár elleni találkozón betalálni, mintha egy tétmérkőzés lett volna. Ég és föld a különbség a kettő között. A gól az gól, csak az érzés más.

A válogatott Portugália elleni mérkőzése miatt 3 hét szünet van a bajnokságban. Mennyire befolyásolja ez a megszokott tavaszi ritmust?

– Az előző években mindig a válogatottal voltam, így most élem át hosszú idő után ezt először. Nagyon rossz, hogy megtörik a ritmus a bajnokságban, a három hetet kicsit soknak tartom.

Mire fekteti a szakmai stáb a hangsúlyt?

– Hála Istennek, hogy változatos az edzésprogramunk. Voltak erőnléti és taktikai edzések is. Úgy érzem, hogy az edzőink megtalálták az egyensúlyt a program összeállításánál. Az első héten öt, most három ember hiányzik a csapatból, így viszont nehéz a teljes munkát elvégezni.

A csapat jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, három pontra a második, hat egységre az első helytől és még 10 forduló van a bajnokságból. A következő ellenfél pedig pont a Budapest Honvéd lesz, amelyet nemrégen ejtettetek ki a kupából. Mire számítasz ellenük?

– A Honvéd ellen mindig parázs, háromesélyes mérkőzéseket játszunk. Hála Istennek ebben a bajnoki idényben eddig négyből négyszer sikerült őket megvernünk, remélem, hogy most újra sikerülni fog.

A kupában is versenyben vagytok még, így a bajnoki mérkőzés előtt még a Diósgyőrrel is megmérkőztök. A kupában csak a címvédés lehet az elvárás?

– Természetesen minden fronton a címvédés a célunk. Az is érdekes lesz, hogy a Diósgyőrrel 10 nap alatt háromszor is fogunk játszani.

Sokan tudják, hogy vezetőedzőként is szerepet vállalsz Madocsán. A bajnoki szünet alatt többször vezényeltél edzést, mint amikor sűrű a programotok?

– Épp ellenkezőleg, a szünet miatt nem tudtam annyi edzést tartani. Amikor időm engedi, akkor természetesen ott vagyok és csinálom, de sajnos nagyon sűrű volt a programunk, így még haza se tudtam menni az elmúlt héten. Pénteken fogok találkozni velük, de szombaton játszunk mérkőzést, így nem fogom őket az előző nap leterhelni.

Nagy Ádám nekünk adott interjújában azt mondta, ő nem egy olyan játékos, aki három védővel a nyakán robog a kapuig, de ha úgy adódik, akkor tőled majd kér tanácsot ez ügyben. Ez megtörtént már?

– (Nevet) Beszéltem már Ádámmal, de erről nem volt szó. Minden futballista más, ő tényleg nem egy kapuig törtető fajta.

A mostani válogatott keretben nem szerepelsz. Elek Ákos és Nikolics Nemanja is úgy látja, hogy a padon ücsörgés helyett jobb, ha a klubjukkal tudtak maradni. Te mit gondolsz ezzel kapcsolatosan?

– Teljes mértékben tiszteletben tartom a kapitány döntését! Bízom a srácokban, hogy nagyon jól fogunk játszani a portugálok ellen és ez majd az eredményben is megmutatkozik. A taktikáról Bernd Storckot kellene megkérdezni, de személy szerint bizakodó vagyok.

Százados lettél a gólok számát illetően, de mégis, hány góllal lennél elégedett a bajnokság végén?

– Ez egy jó kérdés. Még nem gondolkodtam rajta, de az a jelmondatom, hogy „minél többet, annál jobb”.

forrás: goal.com