Dénes egy győzelemmel a zsákban utazna Telkibe.

– Három bajnoki találkozó után is érintetlen csapatunk hálója. Ennek tükrében kérdezem, a védelmünk játékán lehet még javítani?

– Természetesen, hiszen minden meccsen előfordulnak hibák. Örülünk neki, hogy az utóbbi mérkőzéseket sikerült kapott gól nélkül lehozni, de azért mindig akadnak problémák és gyakran adódnak olyan helyzetek, amin még tudunk javítani. Folyamatosan dolgozunk, hogy ezek száma minimálisra csökkenjen. A legutóbbi mérkőzéseinken őt védővel játszottunk, ami egy új védekezési felállás volt. Ezt is szoknunk kell még, de bízom benne, hogy tovább tudjuk nyújtani a jó sorozatunkat.

– Az Újpest ellen a talaj miatt nem rövid passzos játékkal domináltunk, hanem felíveltük a labdákat. A Haladás ellen hazai pályán változtatunk ezen?

– Természetesen itthon más típusú játékot szeretnénk játszani. Bízunk benne, hogy ez közönségszórakoztató is lesz. Arra készülünk, hogy magas labdabirtoklással, szép támadásokat vezetve, eredményesek legyünk.

– A Haladás előbb otthon kikapott, majd Gyirmótról hozott el három pontot. Milyen játékra számítasz tőlük?

– Mindig nagyon harapósak ellenünk és a motiváltságukkal sem szokott gond lenni. Általában jól is játszanak, így arra számítok, hogy a mostani mérkőzés is hasonló lesz, mint a korábbiak. Szerencsére eddig hazai pályán mindig meg tudtuk őket verni, bízom benne, hogy ez most is így lesz. Ehhez az kell, hogy stabil maradjon a védekezésünk, illetve, hogy a támadójátékunk javuljon.

– Védekező Haladásra számítasz?

– Nem jellemző rájuk, hogy beállnak bekkelni. Próbálják jól megszervezni a játékukat. Mindig van valami elképzelésük róla, hogy miként kerüljenek helyzetbe, illetve hogyan bontsák meg a védelmünket. Bízom benne, hogy erre maximálisan fel leszünk készülve és nem fognak meglepni minket.

– Ki az, aki zavart okozhat a hátsó sorainkban?

– Vannak előre játékban jó játékosaik, de nem csak a támadóikra kell összpontosítani. Ősszel az idegenbeli mérkőzésünkön tapasztalhattuk, hogy a pontrúgásaik életveszélyesek. Mindkét találatukat ilyen helyzetből szerezték, ezekre is nagyon oda kell figyelnünk.

– Milyen eredményt vársz?

– Természetesen győzelmet, szeretnénk pozitív élményekkel menni a válogatott szünetre.

Fradi.hu, Fradi app