Dénes szerint ez kiegyenlítheti az összeszokottság terén meglevő hátrányunkat a hétvégén.

Valóban remek teljesítményt nyújtottak [a Videoton csatárai a lilák ellen], de már az ősszel is látszott, hogy mindketten nagy értékei a Videotonnak, olyan csatárok, akik képesek eldönteni meccseket. Természetesen figyelünk majd rájuk, fontos lesz, hogy ne hagyjunk nekik teret és levegőt a rangadón. Egyénileg nem nagyon készülök belőlük, futballban sokkal kevésbé lehet előre felkészülni a csatárokból, mint vízilabdában vagy kéziben. Ha helyzetbe kerül a csatár, a kapus, a védők és a saját pozícióján múlik, milyen döntést választ. Egy pillanat alatt kell majd döntenie és nekem is ennyi időm lesz reagálni.

A Videoton várhatja kedvezőbb helyzetből a meccset, nekik van kevesebb vesztenivalója. Azt viszont nem mondanám, hogy ők a favoritok, tipikusan háromesélyes a találkozó. Eddig két tétmeccset játszottunk az új évben és láttam olyan elemeket, amelyekre építhetünk. Mindkét meccsen jól zárt a védelem, ziccereink is voltak, igaz a helyzetkihasználáson még kell javítani.

[Összeszokottságban] biztos jobban áll a Videoton, ugyanakkor a télen igazolt focisták új impulzust hoztak és a variációs lehetőségek is bővültek. Meglátjuk, ezek mennyire egyenlítik ki az összeszokottság hiányát. Tudjuk, mennyire fontos a meccs, de senkin nem érzem szerencsére, hogy görcsölne, izgulna, vagy túlságosan fel lenne pörögve, ugyanúgy készülünk, mint a többi bajnokira. Egyébként sem most kell feltüzeltnek lenni, hanem a meccsen.

– Dibusz Dénes

(Nemzeti Sport)