Sok hibával játszottunk ma este, így vereség lett a vége.

Ferencváros 1-4 DVTK Jegesmedvék
Harmadok: 0-0, 1-2, 0-2
Gól: Sumi (Szappanos)

Érezni lehetett, hogy a párharc közepén járunk már, a korábbi meccsekhez képest kicsit visszaesett az iram, ez írható a fáradtság és a tét számlájára is. Az első harmadban talán kicsit jobbak voltunk, több helyzetünk is akadt, ám a szólókat is kihagytuk, naggyá téve így a vendégek kapusát. A második húsz perc elején gyorsan megszerezte a vezetést a Diósgyőr, túlságosan kitámadtunk, rosszul is helyezkedtünk a kék vonalon, így könnyedén kiugrottak és nem is hibázták el a ziccert. A válaszra sem kellett sokat várni, egy kapu előtti kavarodásnál Sumi eszmélt a leggyorsabban és a hálóba lőtt, ezután lökték el a kaput a piros-fehérek és reklamálni kezdtek. Az eredmény a videózás volt, ám a gólt ezután is érvényesnek találták a zebrák. A játékrész felénél újra a jegesmedvék kerültek előnybe, nem sikerült felszabadítanunk emberhátrányban, ezután lőttek szépen a hosszúba. Centiken múlott az egyenlítésünk, hatalmas kapuvasat lőttünk pár másodperccel a szünet előtt.

A záró harmadban aztán elkezdődött a “kispadoztatásunk”, csak nem a kispadon ültünk sokat, hanem a büntetőpadon, sorozatban hat kisbüntetést kaptunk, volt, hogy egyszerre három volt a táblán, az addig se túl friss fiúk ettől pedig még jobban elfogytak, nem csoda, hogy egyre több lett a rossz passz, és ezzel éltek is a borsodiak, kétszer mattoltak minket, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést. Túl sok volt a technikai hiba és sajnos a helyzetkihasználásunk is rossz volt. Folytatás szerdán, idegenben. Mindent bele, fiúk!

Greg Lindqvist

Az első két harmadban kiegyenlített játék folyt, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, ám a harmadik harmadban bekapott találat, ami két gólosra növelte a különbséget, eldöntötte a mérkőzést. Teljes mértékben ők irányították a harmadik harmadot, mi nem tudtunk olyan intenzitással játszani, ahogy kellett volna.Sajnos ma nem ismertem rá a csapatomra fizikai szempontból, nem voltunk elég kemények, jobban oda kellett volna tennünk magunkat bizonyos szituációkban.