Felháborító eljárást folytatott le a második mérkőzés után a jégkorongos pogácsabizottság.

Tegnap este került fel a 3-1-re megnyert találkozó két vizsgált esetéről a határozat a szövetség weboldalára, amelyre nehéz csúnya szavakat nélkülözve reagálni. A szikár tények: hátvédünket, Mike Schwindtet egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtották, míg a miskolci hátvéd, Gőz Balázs büntetését nem növelték, elegendőnek találták a játékvezetők által kiosztott kétperces büntetést.

És akkor reggeli kávé helyett következzenek az indoklások:

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos megmozdulása nem a korong megszerzésére irányult. Az ütés erejét tekintve az könnyen sérülést okozhatott volna. A Fegyelmi Bizottság ezek miatt SCHWINDT Michaelt, a Ferencvárosi TC 7-es számú játékosát 1 MOL Liga mérkőzésről eltiltja.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint GŐZ Balázs törött botját eldobva, kezével meglökte ellenfelét. Az ütközés következtében bal lábuk összeakadt. A Ferencvárosi TC játékosának jobb lába az esés következtében maga alá fordult. A játékos a mérkőzést nem tudta folytatni. Az orvosi jelentés szerint a lábán zúzódást szenvedett. A szabálytalanság mértéke megegyezik a játékvezetők által kiszabott büntetéssel. A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, az esettel kapcsolatban további szankciót nem alkalmaz.

Tehát Schwindt sérülést okozhatott volna, ezért eltiltják, míg Gőz sérülést okozott, ennek ellenére játszhat. Pedig a felvételen jól látszik, hogy tette szándékos volt, a korong is távolabb járt, mint Schwindt szabálytalanságánál, nem a korong megszerzésére irányult a mozdulat, emellett Erdélyi mai játéka továbbra is kérdéses. Úgy tűnik, hogy a Jegesmedvék és a zebrák mellé egy harmadik ellenfél is csatlakozott…

A két eset videón: