A családot képviselő Dányi Szilárd szerint a Fradi nem tett konkrét ajánlatot – ennek ellentmond, hogy maga a játékos nyilatkozta, hogy elutasította azt. Magáról az ajánlatról már tavaly tavasszal is lehetett híreket hallani, majd az üzlet létrejötte után a Nemzeti Sport Online kereste meg Kevint, aki elmondta, valóban profi szerződést ajánlott neki a Ferencváros, amit nem fogadott el.

És jöjjön a közlemény:

Alulírott, dr. Dányi Szilárd ügyvéd, mint Csoboth Kevin meghatalmazott jogi képviselője a Ferencváros Torna Club hivatalos honlapján, a fradi.hu-n 2017. február 1. napján 17 óra 22. perckor megjelentetett, „Feljelentést tesz az FTC” című közleménnyel kapcsolatban az alábbiakban kívánok reagálni ügyfelem nevében és képviseletében:

Csoboth Kevin 2015. augusztus 3. napján szerződött az FTC Labdarúgó Zártkörűen Működő Részvénytársasághoz (továbbiakban, mint FTC) és kötött amatőr sportszerződést 2016. június 30. napjáig, tehát Csoboth Kevin kb. 11 hónapig volt az FTC szerződtetett amatőr labdarúgója úgy, hogy az átigazolásával kapcsolatban az FTC-nek sem átigazolási díjat, sem képzési kártalanítást, sem működési költségtérítést nem kellett fizetnie, azaz a labdarúgó játékjogát az FTC ingyen szerezte meg.

Ügyfelem amatőr sportszerződése 2016. június 30. napján lejárt anélkül, hogy az FTC hivatásos sportolói szerződés megkötésével kapcsolatban bármilyen konkrét, érdemi ajánlatot tett volna a részére, azon túl, hogy egyszer szóban arról tájékoztatták, hogy majd a nyár végén hivatásos szerződést fognak ajánlani neki. Ügyfelem, mivel bízott benne, hogy az FTC hivatásos sportolóként szerződtetni kívánja, 2016. július végéig nem igazolt át máshová, de figyelemmel arra, hogy addig még érdemi, írásos ajánlatot sem kapott az FTC-től úgy döntött, hogy visszatér Baranya megyébe és 2016. július végén a neki ajánlatott tevő, HR-Rent Kozármisleny elnevezésű, NB II-es felnőtt nagypályás labdarúgócsapatot működtető sportszervezettel hivatásos szerződést kötött. Új sportszervezete az ezzel kapcsolatosan, az akkor hatályos Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatban előírt fizetési kötelezettségét maradéktalanul teljesítette az FTC felé.

Itt hangsúlyozni kívánom, hogy amennyiben Csoboth Kevin tovább várt volna az FTC ajánlatára, azaz 2016. július 31. napjáig nem állapodott volna meg más sportszervezettel, abban az esetben az akkor hatályos Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat alapján 2016. augusztus 1. napjától annak ellenére, hogy szerződése nem volt már, csak és kizárólag az FTC hozzájárulásával tudott volna más sportszervezethez átigazolni a nyári átigazolási időszakban, azaz így abba a helyzetbe kerülhetett volna, hogy ha nem tud megállapodni az FTC-vel, akkor is kénytelen lett volna az FTC-nél maradni amatőr labdarúgóként, függetlenül attól, hogy esetleg más sportszervezet őt hivatásos sportolóként kívánja foglalkoztatni, és ezt a kiszolgáltatott helyzetet elkerülendő döntött úgy, ahogy döntött.

Csoboth Kevin és annak új sportszervezete 2016. szeptember elején állapodott meg a Sport Lisboa e Benfica elnevezésű sportszervezettel arról, hogy ügyfelem jelen bajnoki év végéig kölcsönben a Sport Lisboa e Benfica labdarúgója lesz, azaz ezen megállapodás több mint egy hónappal azt követően történt, hogy Csoboth Kevin megkötötte új magyar sportszervezetével a hivatásos szerződést.

Fentiek alapján tehát nyomatékosan rögzíteni kívánom, hogy Csoboth Kevin senkit nem csapott be, semmilyen bűncselekmény elkövetésében nem vett részt, ő mindig mindenben a magyar és a nemzetközi labdarúgó szövetség szabályai alapján járt el, és áll bárminemű vizsgálat elé.

Csakfoci