Csuka, a Fradi-katona azért is dolgozik, hogy ismét a keresztlécen ülve ünnepelhessen, azt is elmondta, hogyan képzeli el a jövőjét klubunknál.

Hogyan értékelnéd a valenciai edzőtábort?
– Az edzőtábor nagyon fontos egy csapat életében, ha új játékosok érkeznek a klubhoz. Ezért is volt lényeges, hogy egy remek helyen készülhessünk. Jók voltak az edzések is, valamint az, hogy olyan klubokkal játszhattunk mérkőzéseket, amelyek ősszel az Európa-ligában is szerepeltek. A Rapid Wien, a Slovan Liberec és a Sparta Praha is remek ellenfél volt. Jobban játszott a csapat, mint az elmúlt időszakban. Ha a tavasz folyamán a szerencse is mellénk áll, akkor sikeresek lehetünk.

Mit gondolsz az új játékosokról?
– Szerintem minőségi játékosok érkeztek a csapathoz. Ilyenkor idény közben nehéz beépíteni az újakat a csapatba. Főként azért, mert most sokan jöttek és csak 3-4 hetünk van a felkészülésre. Ez nagyon kevés idő. Amadou gyors játékos, hasonló Roland Lamah-hoz, rá szüksége van a csapatnak. Lamah és Nagy Dominik távozása óta hiányzott a sebesség, ami lényeges dolog egy támadó futballt játszó csapatnál. Julian Koch egy stabil védekező középpályás. Egy igazi kemény gyerek. Sternberg az utóbbi egy hétben nem edzett sokat a csapattal a vádliproblémája miatt. Csak egy mérkőzésen szerepelt, keveset tudtunk együtt készülni vele.

Milyennek látod a fiatalok teljesítményét?
– Nagyon pozitívan látom a helyzetet. Minden évben szükséges az, hogy fiatal játékosok csatlakozzanak az első kerethez. Jelenleg 4-5 fiatal játékos készül velünk, de mindig kell az, hogy jöjjenek az újak. Régebben Nagy Ádám, majd Nagy Dominik, most Csonka, Lakatos és Kundrák is tehetséges játékosok. Azonban a kupameccseken kívül csak 14 mérkőzésünk van hátra már a szezonból, amelyek nagyon kemény találkozók lesznek. Nem sok lehetőség van arra, hogy a fiatal játékosok szerephez jussanak, mert a bajnokságban és a kupában is elsőnek kell lennünk. Szoktak tanácsokat is kérni az idősebb játékosoktól, mi pedig szívesen segítünk nekik.

A mostani keretből már régi motorosnak számítasz. Mi volt a gond az őszi szezon során a csapattal?
– Nem tudom megmondani az okát. Ebben a szezonban sok a probléma a csapatnál. Sok játékos játszott az Európa-bajnokságon is és nem volt idejük a megfelelő felkészülésre. A Bajnokok Ligája kiesés után volt, aki nem találta hosszú ideig a formáját, vagy sérüléssel bajlódott. Sok gonddal kellett megküzdenünk. Egy párszor nem állt mellettünk a szerencse sem. Kilenc tizenegyest ítéltek meg ellenünk. Szerintem most sokkal jobb állapotban vagyunk, mint akkor. Az edzők, a játékosok és mindenki sokkal jobban tud most dolgozni. Kell egy pici szerencse is hozzá, de meglehet a bajnoki cím.

A szurkolók körében gyakran felvetődik a kérdés, hogy meddig játszik még a „Fradi katona” a csapatban. Az idény végén tényleg visszavonulsz?
– Az elmúlt két évnek is úgy mentem neki, hogy az lesz az utolsó (nevet). Most nem tudom megmondani, mert jelenleg jó formában érzem magam. Április végén fogunk leülni az illetékesekkel beszélgetni a jövőmről. Még nem tudom megmondani, hogy mi lesz.

Készülsz már arra az időszakra, amikor már nem fogsz edzésre jelentkezni?
– Igen, persze. A Fradinál szeretnék maradni és dolgozni. Szívesen lennék a balkáni régióban játékosmegfigyelője a klubnak.

A trófeák megnyerése után általában fel szoktál ülni a kapufa tetejére. Látsz esélyt erre az idei szezon végén is?
– Igen, mindenképpen. Azért dolgozunk, hogy ez megtörténjen (nevet).

Goal.com