Élőben közvetítjük a Tempó Fradi! által szervezett eseményt.

Hamarosan kezdődik az első meccs, a Tapolca és a Veszprém fiataljai már melegítenek a Csermák József csarnok parkettjén. A folyamatosan frissülő tabellát ide kattintva találjátok. Negyed kilenckor indul a játék, a hivatalos megnyitó pedig háromnegyed tízkor lesz, addigra hat meccs már lemegy.

8.15: elkezdődött a Tapolca – Veszprém, az alapszakaszban 12 perces meccsek lesznek, míg a rájátszásban már 20 percig gyűrik egymást a felek, mire ezt leírtam, a Veszprém már meg is szerezte a vezetést egy szép akcióval.

8.27: Vége az első mérkőzésnek, a Veszprém magabiztos győzelmet aratott, 5-0-ra nyert a Tapolca ellen. A következő találkozón a Hévíz játszik a Zalaegerszeggel.

Érdekesség, hogy a Dunaújváros érkezése nem zökkenőmentes, de jelezték, hogy a 8.45-kor esedékes pályára lépésükre mindenképpen ideérnek. A Fradi pedig éppen most érkezett meg, Munkácsi Dávid vezetésével. És közvetlenül utánuk befutott a Dunaújváros is, így a bemelegítésre is lesz idejük a kicsiknek.

A ZTE hatalmas szabadrúgásgólt lőtt, félpályáról pont a kapufa mellé helyezték, ám sokáig nem örülhettek, a Hévíz egy szép akcióval egyenlített szinte rögtön.

8.44: a két gyors gól után nagy küzdelem volt, a ZTE a hajrában tudta csak eldönteni a kimenetelt, kétszer tudtak betalálni 3-1-re nyertek. Következik a Dunaújváros – Illés Akadémia.

Közben megérkezett a Fradi összeállítása is:
5 Dragóner Áron, 7 Kovács Patrik, 3 Bogdán Rajmond, 17 Ördögh Balázs, 1 Gyarmati Balázs, 16 Tóth Kornél, 4 Albert Botond, 14 Csabafi Szabolcs, 20 Rideg Bálint, 10 Lisztes Krisztián, 8 Zsélyi Milán, 13 Kecskeméti Tibor. Edzők: Munkácsi Dávid, Deák Zsolt.

Úgy néz ki, hogy kissé egyoldalú lesz az összecsapás, három perc alatt már 3-0 az Illés Akadémiának az újvárosi fiatalok ellen.

Így is lett, a tavalyi torna győztese 6-0-ra győzött. Jön az első Fradi meccs, a házigazda Tapolca ellen mutatkozunk be.

Tapolca – Fradi

Felhangzott a Hajrá, Fradi!, majd egyből góllal nyitunk! Kovács remek akciója után alig kerülte el a kaput a labda, a palánkról visszapattanót Albert duplázza rá, ez már utat talál a hálóba, 1-0 ide! Egy percre rá Kovács lő hatalmasat, de a kapus véd.

A harmadik percben ismét Kovács, kétszer is éles szögből a kapust találja el, a kipattanót Csabafi bebombázza, 2-0!

Kovács fantasztikusan hozza helyzetbe Rideget, aki közelről bepasszolja, 3-0!

A hatodik percben Kovácsnak végre összejön a gól is, 4-0!

Albertet kell kicsit ápolni, összefejelt talán egy tapolcaival, lejön cserébe.

Sort cseréltünk, a 10. percben pedig megvan az ötödik is, Bogdán!

És rögtön utána a hatodik is, Lisztes lőtte, bravó!

Vége, 6-0!

Ezzel le is ment az első kör, az Illés Akadémiával holtversenyben vezetjük a tabellát. Következik a Hévíz – Veszprém.

A díjak:

Hévíz – Veszprém kemény csatában 1-3. Pályán a Zalaegerszeg és a Dunaújváros. Az első meccséhez képest remekül helytállt a Fejér megyei csapat, igencsak megnehezítette a ZTE dolgát, a zalaiak 2-0-ra nyertek.

A torna hivatalos megnyitója következik, majd utána a rangadó, csapatunk az Illés Akadémiával csap össze!

Illés Akadémia – Fradi

Csapatunk lesz zöldben, a szombathelyiek pedig megkülönböztető felsőt kell felvegyenek.

Lisztesék sora kezd és azonnal egy szép akcióval nyitunk, Ördögh ugratja ki Lisztest, Krisztián pedig a kapufára lövi, a kipattanót nem tudja jól lekezelni.

Az Illés Akadémia kapusa mackóban véd, kidobása majdnem a jegyzőkönyvezetőt találja el.

Egy szombathelyi helyzetet Gyarmati véd szépen, majd támadunk, hatalmas helyzetben azonban a keresztlécet találjuk el, centiken múlott.

Ott a GÓL! Ördögh szerez labdát, Lisztes hozza ki, majd a szélen érkező Ördöghöz játszik, aki a rövidbe helyez, gyönyörű volt, 1-0!

Egyenlít az Illés Akadémia, a szélen megvernek minket, majd jól ugratják ki a csatárt, aki ellövi Gyarmati keze mellett, majdnem jött a bravúr, 1-1.

A hetedik percben sort cseréltünk. Szól a lelátón a „Hajrá, Fradi!”.

A tizedik percben szabadrúgást kapunk, Dragóner végzi el, átlövi a hosszúra, ahol Rideg érkezik, a lövése a hazaiak védőjéről pattan be, 2-1!

Az utolsó percben szabadrúgás a szombathelyieknek, ők is átlövik a hosszúra, ahonnan tüzelnek, felső léc. Majd újabb nagy helyzet, de Gyarmati hozzáér, így nem megy be.

És eldöntjük! Rideg küzd a büntetőterületen belül, majd Csabafi elé játszik, aki a kapuba helyez, 3-1! Bravó, fiúk!!! Remek meccs volt mindkét fél részéről.

A Tapolca – Hévíz meccsel folytatódik a torna. A hévízi fiatalok nyerték a csoportmeccset könnyedén, 3-0-ra. A ZTE és a Veszprém csap össze fél tizenegytől.

10.30: Megvan az első sárga lap, a ZTE fogyatkozik meg, amit egyből kihasznál a Veszprém és már 2-0-ra vezetnek. Végül 3-0-ra nyertek, magabiztosan menetelnek, háromból hármat nyertek, 11-1-es gólkülönbséggel.

Dunaújváros – Fradi

Dragónerék sora kezd, a második percben már meg is van a vezetés, az eddig is remekül játszó Kovács éles szögből lövi el a hosszú alsóba, 1-0.

Az ötödik percben sort cseréltünk, jönnek Lisztesék. Két perccel később Bogdán lő távolról, az újvárosi kapus kitolja a léc alól, szép védés volt.

Az első komolyabb piros-fehér helyzetre a 8. percig kellett várni, Tóth hatástalanítja. Ezután viszont megszerezzük a másodikat, kapufáról pattan Bogdánra, onnan pedig a kapuba. És rögtön jön a harmadik, egy távoli lövésbe teszi bele a lábát Zsélyi a kapu torkában.

Ezután cserélünk.

És jön a slusszpoén is, Albert játszik a kapu előterében a hosszún érkező Rideg elé, aki közelről nem hibázik, 4-0! Jobb gólkülönbségünknek köszönhetően átvesszük a vezetést a tabellán.

11.00: Tapolca – Illés Akadémia. „Félidőig” tartotta magát a házigazda, ezután tudta csak belőni góljait a Szombathely, a végeredmény: 0-4.

11.15: Veszprém – Dunaújváros. Jól küzdött a Dunaújváros, de nem tudott meglepetést okozni, a Veszprém ismét nyert 2-0-ra.

Héviz – Ferencváros

Zöld-fehér összecsapás, mi zöldben, míg a Hévíz fehérben. Mi kezdünk, Lisztesék sora van fent. Egyből rohamozunk, Lisztes és Bogdán is helyzetbe kerül, de gól egyelőre nincs.

Folyamatosan alakítjuk ki a helyzeteket, majd a harmadik percben megérkeznek a gólok: előbb Ördögh passzából Bogdán, majd Lisztes talál be. Utána egy gyorsindulásból ismét Lisztes szerez gólt, 3-0. És újra Lisztes, közelről, mesterhármas.

Ha egy üzlet beindul, Zsélyi is feliratkozik a góllövők közé a hatodik percben.

Bejöttek Dragóék, és gyorsan gólt is szereztek, Csabafi révén. A kilencedik percben megszerzi a becsületgólt a Hévíz. Kovács pedig válaszol rá, 7-1! Az utolsó pillanatban pedig beállítjuk a végeredményt, Albert lőtte a gólt.

11.45: Illés Akadémia – Zalaegerszeg. Igazi rangadó volt, nagy küzdelemben nyert 1-0-ra a szombathelyi együttes.

Veszprém – Fradi

A hibátlanok csatája jön. Dragónerék sorával kezdünk. A második perc végén Rideg bejátszását Albert tuszkolta be közelről, 1-0! A negyedik percben Dragóner a félpályáról bombáz, a levegőben úszva üti ki a veszprémi hálóőr, gyönyörű volt mindkét mozdulat!

És ott a második! Dragóner távoli szabadrúgása a palánkról jön vissza, Csabafi üresen várja, majd ellövi a kapu bal oldalába, 2-0!

A nyolcadik percben sort cserélünk. És jön Lisztes! Megharcol a helyzetéért, majd becsúszva löki el a labdát a kapus alatt, 3-0!

És vége, a vártnál talán könnyebben nyertünk.

12.15: Tapolca – Dunaújváros, a pont és gól nélkül álló felek játszanak egymással. Gólt mindkét csapat szerzett, pontot azonban csak a házigazda, igaz, nem sokon múlott az iksz, az utolsó másodpercekben labdája volt a Dunaújvárosnak a pontszerzéshez, de elrontották, a vége: 2-1.

12.30: Hévíz – Illés Akadémia: 1-7.

Zalaegerszeg – Fradi

Az utolsó csoportmérkőzésünk. Lisztes-sor a pályán. Egyből egy szép helyzet, Bogdán küzd meg a labdáért, majd viszi a kapusra, de kicsit önző volt, a passz biztos gólt jelentett volna.

A negyedik percben viszont már nem hibázik! Lisztessel együtt alakítanak ki helyzetet, a befejező Bogdán, 1-0!

És ott a dupla, Kecskeméti adja be a labdát a palánktól, Bogdán érkezik középen és kapásból a hálóba helyezi a labdát, szép volt! 2-0!

Mesterhármas! Bogdán egyedül oldja meg, a szélen a palánkot is igénybe veszi, majd szélről ellövi a hosszúba, 3-0!

Sorcsere a hetedik percben.

A friss játékosaink is megszerzik első találatukat, Rideg lő közelről a kapuba, 4-0!

A tizedik percben Rideg küld rá egy szabadrúgást, a ZTE védő ér bele rosszul, öngól: 5-0!

Gyönyörű akcióval zárjuk a mérkőzést, Kovács passzol Alberthez, aki középre ad az üresen álló Csabafihoz, Szabolcs pedig meglövi a hatodik gólunkat.

Megérdemelt pihenő a hibátlan csoportkör után:

12.50: Veszprém – Illés Akadémia, a végeredmény 1-3.

13.05: Tapolca – ZTE, a végeredmény 1-1.

13.20: Hévíz – Dunaújváros, a végeredmény 0-1.

Közben megérkeztek az öregfiúk is Szokolai László vezetésével.

A csoportmeccsek végeredménye:

1. Ferencváros
2. Illés Akadémia
3. Veszprém
4. Zalaegerszeg
5. Tapolca
6. Dunaújváros
7. Hévíz

Rövid szünet után, 14 órakor folytatódik a torna a rájátszással.

Fradi – Zalaegerszeg

Húsz perc, döntetlen esetén 5 perc hosszabbítás – aranygól nincs -, ha ezután sincs döntés akkor 3-3 büntető. Lisztesék sora kezd.

És meg is van az első! Lisztes megy be az alapvonalon és belövi, 1-0, gyönyörű volt!

Lisztes bejelentkezik a gólkirályi címre… Egy esernyőcsel után távolról lő a kapuba, 2-0!

A hetedik percben szépít a ZTE, szögletből adták be, a hosszún üresen állt Pálinkás, könnyedén befejelte a labdát.

Sort cseréltünk és egyből gól! Talán Dragóner küldte rá, a megpattanó labda pedig bement.

Albert szerez labdát, lerántják, két perces emberhátrány a zalaiaknak. Kovács lövi a szabadot, szögletre üti a kapus, abból nem alakul ki veszély.

Több lehetőségünk is volt, gól nem lett. Kiegészült ellenfelünk, majd Kovács távolról lőtt hatalmas keresztlécet.

Tizenhatodik perc, sorcsere.

És megint Lisztes! Letámadja a kapust, aki kirúgná, de a palánkról visszapattan a kapu felé, Krisztiánnak csak be kell segítenie a gólvonalon túlra, 4-1!

Majd újból emberelőnybe kerülünk, Lisztest tarolták le.

Vége, 4-1!

14.20: Illés Akadémia – Veszprém. A második elődöntőn a szombathelyiek kapusának hála három perc alatt elhúzott 3-0-ra a Veszprém, csak ezután éledt fel az akadémia. Feljöttek egy gólra, ám a Veszprém pont a legjobbkor, amikor már kezdett meleg lenni a helyzet, rúgta be a negyedik találatát, a játékidő felénél. Ezután kicsit durvábbra váltott a mérkőzés, volt pirosat érő – csak sárgát kapott – megmozdulás és egyre több nem túl szép belépő, szerencsére komolyabb sérülés nem történt. Öt perccel a vége előtt szabadrúgásból talált be az Illés Akadémia, ezzel izgalmassá téve a végjátékot. Gól már nem esett, a Veszprém jutott a döntőbe, ahol velünk találkozik.

14.50: Tapolca – Dunaújváros az 5-6. helyért: rendes játékidőben 2-2, hosszabbítás után 2-2, büntetők: 4-3.

15.20: Zalaegerszeg – Illés Akadémia a 3-4. helyért, végeredmény: 0-5.

Fradi – Veszprém

Jöhet a döntő! Dragóék sorával kezdünk. Fél perc sem telik el és vezet a Veszprém, elaludtunk. Az ötödik percben Csabafit rúgják fel, a szabadrúgást Dragóner csavarja be, 1-1! Nem sokkal később hatalmas bravúrral véd kapusunk.

A hetedik percben már a Lisztes-sor a pályán. A Veszprém egy hatalmas kapufával jelzi, hogy nem adja könnyen a bőrét. Ördögh szabálytalansága után kapnak veszélyes helyről lehetőséget, blokkoljuk, majd Gyarmati vetődik rá.

Már keverjük a sorokat, egyszerre a pályán Dragóner és Lisztes is. Mindkét csapat szurkolói hangosan buzdítják a kicsiket, akik nagyot küzdenek a pályán. Labdával véletlenül fejen találjuk az egyik veszprémit, le kell cserélni. Csabafi és Kovács játszik össze, a lövés kimarad, gólt érdemelt volna.

És vezetünk! Egy újabb palánk menti fault, ismét Dragóner tekeri be, a veszprémi 17-es rosszul ér bele, öngól, 2-1!

A hajrában sem lankad az iram, de gól már nem esik, győzelem a Ferencvárosé!

A fiúk eléneklik a Fradi-indulót, majd megköszönik a szurkolást.

Szép volt, fiúk!

16.15: Gálamérkőzése, amely során több korábbi közönségkedvencünk is pályára lép, ezután lesz a díjkiosztó ünnepség. Végeredmény: 12-6 a Novák All-starsnak a Tapolcai Öregfiúk ellen.

Díjak

Legjobb kapus: Sinkó Máté (ZTE)
Legjobb mezőnyjátékos: Vojnity Viktor (Veszprém)
Legjobb védő: Szabó Bence (Illés Akadémia)
Gólkirály: Lisztes Krisztián (FTC)
Géczi-serleg: Gyarmati Balázs (FTC)
Legjobb tapolcai: Lendvai Márk
Legjobb jobbhátvéd: Dragóner Áron (FTC)

A Tempó Fradi! különdíjasai: Kovács Patrik (FTC), Csala Gergő (Dunaújváros), Puskás Patrik (Veszprém)