Remek második harmados játékunkkal megvertük a farkasokat, a lelátón Nagy Dominik is szurkolt a fiúknak.

Ferencváros 6-2 Corona Brassó
Harmadok: 2-2, 4-0, 0-0
Gólok: Dubek (Rafaj, Tendler), Jabornik (+1, Tendler, Dubek), Dubek (+1, Rafaj, Tendler), Dubek (+1, Tendler, Rafaj), Szappanos (Sumi, Kiss), Papp (Németh)

Egy kedves ismerős tűnt fel ma a Tüskecsarnokban, a Legia Varsóhoz igazoló Nagy Dominik szabadnapjának egy részét arra áldozta, hogy jégkorongosaink sikeréért szorítson ma kora délután. A találkozó gyászszünettel kezdődött, a péntek esti tragédia áldozataira, köztük klubunk korábbi játékosára emlékeztünk. Az első harmadban kicsit érezhető volt, hogy nem a megszokott meccsidőpontban játszanak a felek, de azért így is összejött négy gól. Az elsőt egy remek letámadás után szereztük, majd fordítottak a vendégek. Két nagyon szerencsés, “tuszkolós” találattal vették át a vezetést, szerencsére még a szünet előtt fórból tudtunk egalizálni.

A folytatásban aztán úgy nézett ki, hogy megemésztették a Fradi-kolbászt, brassóit a csapatok, sokkal jobb iramban mentek a játékosok. Fortuna mellénk állt, de meg is dolgoztunk érte, Dubek kétszer is emberelőnyből szerzett gólt – ekkor 100%-os volt a fóros hatékonyságunk! -, ezzel mesterhármast írhattunk a neve mellé. Egy szurkolótársunk ennek örömére olyan magasra dobta a sapkáját, hogy az a szünetig le sem esett, akkor kellett leimádkozni a tetőszerkezetről, végül siker koronázta az erőfeszítéseket. A negyedik találatunk után pedig beindult a henger, előbb Szappanos, majd Papp vágott be egy-egy kipattanót, ezzel négyre növelve a különbséget.

A záró húsz percre a Brassó kapust cserélt, az iram is visszaesett kicsit, de azért voltak nagy helyzetek, kapuvasak még, de az eredmény már nem változott, hatalmas lépést tettünk a rájátszás felé, amely látva a Galac utolsó meccseit, úgy tűnik, hogy már nem forog veszélyben.

Greg Lindqvist

Úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. Jól tartottuk a kék vonalunkat, kevés helyet hagytunk a támadóiknak és nagy örömömre sikerült végre összehozni egy jó emberelőnyös játékot. Érezhetően ez a mi meccsünk volt, nem egyszer pattant szerencsésen számunkra a korong, de ezzel együtt is mi tudtuk kontrollálni a meccset, ami gólokban is megmutatkozott, főleg a második harmadban. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk a playoff felé, de nem állunk meg, tudjuk, hogy még sok munkát kell elvégeznünk.