Bognár István és Botka Endre után leigazoltuk a magyar válogatott EB-n is szereplő középpályását, ha valaki nem ismerné, bemutatjuk a pályafutását.

A 22 éves középpályás Kazincbarcikán született, de hamar a felcsúti akadémián találta magát, majd 18 évesen a másodosztályú alakulat alapembere lett, 27 meccsen nyolc gólt és négy gólpasszt szerezve.

A következő szezonban már a Videotonban is bemutatkozhatott, felejthetetlen bombát vágva az Újpest kapujába.

A fiatal, agilis és harcos középpályás 19 meccsen lépett pályára ebben a szezonban, majd a következő fél szezonban is rendszeresen – tizenegyszer – játszott a Videoton NBI-es meccsein, így magyar bajnoknak is mondhatja magát.

2015 elején a Felcsúthoz került kölcsönbe, ahol öt gólpassza sokat tett ahhoz, hogy ne kerüljön a kiesőzónába a következő esztendőben az NBI-ből kipottyanó gárda.

2015 nyarán a Videoton új szerződést kínált neki és egyből visszaadta volna Felcsútra, amit a középpályás nem fogadott el, emiatt arra kötelezték, hogy az NBIII-as második csapattal tréningezzen.

Időközben szerencsére a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck felfigyelt a tehetségére, előbb összetartásokra hívta, majd a Norvégia elleni sorsdöntő EB-selejtezőn be is vetette a rőt-vörös “magyar Scholes-t”, aki egy soha el nem felejthető góllal hálálta meg a bizalmát.

Ekkor a Ferencváros már egy ideje dolgozott a tehetség megszerzésén, Kubatov Gábor egy év végi szavazáson a legjobb magyar labdarúgónak nevezte, végül azonban érkezett a Werder Bremen megkeresése, és az ekkor 21 éves Kleinheisler a Hansa-városba igazolt.

Laci azóta is a válogatott stabil tagja, részt vett az EB-n is, tavaly tavasszal bemutatkozhatott a Brémában, ahol sokszor biztatóan játszott. Ennek ellenére nyáron a szintén elsőosztályú Darmstadthoz adták kölcsön, ahol az ősszel tizenkét meccsen egy gólig és egy gólpasszig jutott.

A minden korosztályos válogatottat megjárt futballista eddig tizenegyszer lépett pályára a nemzeti csapatban, tavasszal pedig a Ferencvárost segítheti majd a bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzésében, a dupla duplában.