Dominik szurkol azért, hogy újra a csúcsra érjen klubunk.

Milyen volt a Ferencvárosban futballozni ősszel úgy, hogy már tudta, télen Lengyelországba igazol? A szurkolók azt láthatták, hogy élete formájában van.
Már a rajt előtti felkészülésnél éreztem, hogy ez a fél év jól sikerülhet, mondtam is az öltözőben, hogy figyeljétek meg, most jött el az én időm, válogatott leszek. Eleinte még döcögött a játékom, de egy-két meccs után már a régi önmagamat tudtam adni. Fiatal futballistaként még azért néha hullámvölgybe kerülök, de azt is tudom, hogy miért sikerült jól az őszi szezonom: éreztem a stáb abszolút bizalmát. Olyan játékosa lehettem a csapatnak, aki szabadon játszhat, akinek nem mondják meg, hogy mit, merre, hogyan tegyen, én pedig – éppen ezért – felszabadultan mentem ki minden meccsre. Ezzel együtt a varsói szerződésem aláírása után nem volt könnyű 100 százalékosan csak a Fradira koncentrálnom, tudat alatt végig bennem volt, hogy hamarosan átigazolok.

Ha majd, mondjuk 34 évesen, hazatér az NB I-be, melyik csapatot választaná?
Szívesen játszanék egyszer még a Fradiban.

Mi változott az Üllői úton, hogy a 2015/2016-os formának szinte nyoma sincs a bajnokikon?
Abban is van igazság, hogy a Fradi válogatott játékosai nem tudtak pihenni. Amikor mi már edzettünk, ők akkor mentek el egy hétre. Az új igazolásokkal sem tudtunk az elején megfelelően összeállni, nem tudtuk megszokni egymás játékstílusát. Kívánom a csapatnak, sikerüljön jól a felkészülése, hogy a szurkolók tavasszal majd újra a tavalyi bajnok Fradi játékát lássák viszont a pályán!

Mi kell ahhoz, hogy megvédje a címét a Ferencváros?
A legnagyobb probléma, hogy sok gólt kaptunk. Egyikre sem lehetett azt mondani, hogy kijátszottak volna minket, ehelyett egyéni hibák miatt kaptunk olyan gólokat, amelyeket egy évvel korábban talán egyszer sem. De a támadójátékon is változtatni kell, az egész csapatnak együtt kell lennie ahhoz, hogy javuljon a játék.

A Fradi-szurkolók kommentárokkal jelezték, rossz döntésnek tartják, hogy a klub nem tartotta meg önt. Mit szólt ehhez?
Nagyon jó ezt hallani, örülök, hogy ezt gondolják, de én megpróbálom megnyugtatni őket: ne gondolják azt, hogy rosszabb lesz a csapat a távozásommal, hiszen jöttek új játékosok, fiatal tehetségek is vannak a keretben, akik pótolni tudnak engem. Jólesik ez a pozitív visszajelzés, mert jelzi, hogy fontos játékosa voltam a csapatnak. De a futballban mindenki magasabb célokért küzd, és én is ezt tartottam szem előtt, amikor elfogadtam a lengyel ajánlatot. Nagyon szurkolok a Fradinak, hogy újra a csúcsra érjen!

Mi a véleménye a két új igazolásról, Bognár Istvánról és Botka Endréről?
Mivel magyarok mindketten, talán könnyen be tudnak majd illeszkedni a csapatba. Ismerem őket a válogatottból, játszottunk egymás ellen, és nem véletlenül voltak ott mindketten Bernd Storck keretében, Botkával együtt debütáltunk. Kérdés, hogy milyen gyorsan tudnak majd alkalmazkodni a közeghez, hiszen egész más a Fradi ellen, mint a Fradiban játszani. Ha meg tudják szokni a nyomást, akkor mindkét játékos erősítés lesz a csapat számára.

Teljes interjú: Origó