A múltkori, még az MLSZ-ben is párját ritkító baki után ma újrajátsszák edzőnk kínvallatását.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MLSZ olyan nyilatkozatok miatt tiltaná el mesterünket, amik megszokottak a nemzetközi fociéletben, elég ha mondjuk Mourinho vagy éppen Luis Enrique nyilatkozataira gondolunk. Pedig ezen mesterek csapatai ellen nem is ítéltek annyi és olyan nevetséges büntetőket, vagy éppen nem olyan arányban kaptak listavezetőként, címvédőként lapokat, mint mi.

A január elejei meghallgatás azonban bohózattá vált. Kiderült, hogy az MLSZ FB nem gondoskodott hiteles tolmácsról, aki szakszerűen lefordította volna a vádakat és képviselte volna az FB-t. Azon talán meg sem lepődik igazából senki, hogy az MLSZ FB-ben a tagok közül sem rendelkezett senki megfelelő nyelvtudással. Külön emelte a meghallgatás semmihez se hasonlítható burleszk jellegét, hogy a Doll terhére rót nyilatkozatokat is ékes magyar nyelven, lapokból gagyi módon kifénymásolva, az ilyenkor kötelező hiteles fordítás nélkül tárták, illetve nyelvtudás hiányában tárták volna a vádlott elé. Így igazi süketek párbeszéde alakult ki, amit ha videóra vettek volna, akkor a hírek szerint a humorcsatornák sorban álltak volna a felvételért.

MLSZ-ből származó információk szerint ez a még ott is szokatlan dilettantizmus kiverte a biztosítékot a szövetségben. Különösen, mivel a testület feltette a pontot az i-re azzal, hogy a következő tárgyalási fordulót a Fradi akkor már ismert, és nyilvánosságra is hozott spanyolországi edzőtáborának idejére tűzte ki.

Végül belátták, hogy bár edzőnk tavaly duplázott, de magát mégsem képes megkettőzni, így nagy kegyesen előrehozták a mai napra az újabb műsort. Kíváncsian várjuk, hogy a MLSZ bohócainak ezúttal sikerül-e legalább a saját gumiszabályaikat betartani és a pogácsaevésen kívül jutnak-e valamire.