Radó András, Batik Bence és Kundrák Norbert számára is különleges jelentőséggel bír a jelenlegi felkészülési időszak.

Szombaton megtartotta első felkészülési mérkőzését a 2017-es esztendőben NB I-es labdarúgó-csapatunk. Futballistáink vasárnap szabadnapot kaptak, de hétfőn reggel már ismét a Népligeti Sporttelepen gyülekeztek, ahol a délelőtt folyamán a szakmai stáb alaposan megdolgoztatta őket.

Radó Andrást az elmúlt időszakban kisebb sérülések is hátráltatták, de abban bízik, hogy a mostani felkészülési időszakot követően ismét csapatunk húzóemberévé válhat.

– Úgy érzem, hogy jó állapotban vagyok, ebben nagyban segített, hogy a télen külön felkészülési programot kaptunk. Jók az edzéseink, jól halad a felkészülésünk, ugyanígy kell dolgoznunk tovább – fogalmazott a szélső, aki a szombati, 23-1-es győzelmet hozó edzőmeccsre is visszatekintett. – Az önbizalmunknak biztosan jót tett az a találkozó. Több lehetőségem is volt, a könnyebbeket kihagytam, a nehezebb, egy távoli lövés bement. Régóta nem játszottunk meccset, a Tevel elleni mérkőzés arra jó volt, hogy visszaszerezzük a meccsrutinunkat.

Egyelőre még a lelátóról figyelhette a többieket Batik Bence, aki jó ideje igyekszik legyűrni kellemetlen térdsérülését. A 23 esztendős belső védő most, hogy látja a célvonalat, még elszántabban dolgozik. Hátvédünk előtt még komoly út áll, ám az egészségügyi stábbal végzett közös munkának már beértek az első eredményei.

– Az elmúlt egy hónap alatt éreztem azt végre, hogy tényleg komoly lépést tettem a visszatérés felé – fogalmazott Batik Bence. – Sokat dolgoztunk azért, hogy itt tartsak. Még mindig nem könnyű, hogy például edzőmeccsen nem játszhatok, de az a cél, hogy a spanyolországi edzőtáborban már elkezdhessem a futóedzéseket. Bizakodó vagyok, abban reménykedem, hogy a mostani időszakkal ismét szerencsém lesz és elindulok felfelé.

A Tevel elleni találkozón több ismeretlen néven is megakadhatott szurkolóink szeme, közéjük tartozhatott Kundrák Norberté is. Az 1999-es születésű, tehát még csak 17 esztendős támadó láthatóan igyekszik alázattal, szorgalommal viszonyulni a helyzethez: Gera Zoltánnal, Marco Djuricinnel és Böde Dániellel tréningezhet együtt Thomas Dollék irányítása alatt.

– Hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy az első csapattal készülhetek, igyekszem megragadni ezt a lehetőséget – fogalmazott a miskolci születésű Kundrák, aki a Honvéd érintésével került a Ferencvároshoz. – Korábban a Koroncó elleni Magyar Kupa-találkozón már pályára léptem az első csapatban, most az első téli felkészülési mérkőzésen is megadatott. Koroncó ellen nem találtam be, most viszont ez megadatott kétszer is, ami jó érzéssel tölt el. Az, hogy az első csapattal edzhetek, érezhetően sokat dobott rajtam, érzem, hogy fejben és fizikailag is erősebb, gyorsabb vagyok.

(fradi.hu)