Klubunk pólósa, Tóth Márton is ott volt az új szövetségi kapitány első összetartásán Szolnokon.

– Milyen volt?
– Köszönöm szépen, nagyon jó volt. Nagyon jó újra itt lenni, újra megkezdeni a válogatott szezont. Nyilván ez az első pár nap az ismerkedés jegyében telt, de azt gondolom, hogy valahol el kell kezdeni, hiszen egy hónap múlva, a Volvo Kupán már eredmények kellenek.

– Mennyire éreztél más légkört, más feelinget?
– Nyilvánvalóan más egy kicsit a légkör. Ugye Tomi személye miatt is kicsit más az egész, és hát nagyon sok a fiatal, ami személy szerint engem nagyon nagy motivációval tölt el, bármilyen feladat van, az csak húzóerő lehet a számomra. Nekem is sok még az ismeretlen, itt főleg olyan játékosokra gondolok, akikkel még nem játszottam együtt, de azt gondolom, hogy ez így van rendjén, és ezen az úton kell tovább menni.

– Most húzhatunk egy vonalat, teljesen új korszak jön, és nekem muszáj megkérdeznem, hogy te tulajdonképpen milyen poszton tervezed a válogatottbeli jövődet?
– Hát erről a szövetségi kapitányt kell megkérdezni.

– Nem derült még ki?
– Ezen a két-három kétkapun játszottam elég sok poszton, ugye a klubban azért én centerezek. Meglátjuk, ez azért még képlékeny, de most fogok én is beszélni a szövetségi kapitánnyal, úgyhogy le lesznek tisztázva a dolgok, de szerintem ennek itt most nincs jelentősége. Ez a későbbiekben majd fontos lesz, a kapitánynak itt először tényleg meg kell találnia azt a 18-20 embert, akikkel a nyáron megkezdi a felkészülést, és szerintem igazándiból onnantól lehet majd beszélni specifikusan arról, hogy kinek mi lesz a feladata.

– Azért annyit mondj, hogy amilyen posztokon játszottál, ott mennyire voltál megelégedve saját magaddal?
– Hát, év eleje van, mármint úgy értve, hogy én is pihenésből és regenerációból jöttem, de a külső körülményeket leszámítva voltak jó dolgok. Védekezésben nem is volt annyira megbeszélve, hogy pontosan mik a feladatok, elkövettem hibákat, de szerintem az akarattal nem volt gond. Nyilván mindig lesz jobb, meg jobbnak is kell lennie, de azért három hete nem játszottam tétmérkőzést, vagyis semmilyen mérkőzést, úgyhogy ez így elsőre, azt mondom, hogy elfogadható volt.

VLV