Az eredmény végül kicsit szoros lett, de magabiztosan nyertünk a dunaújvárosiak ellen

Ferencváros 27-23 (15-11) Dunaújváros Kohász
Gólok: Lukács 7, Pena 6, Szucsánszki 4, Kovacsics 3, Schatzl 3, Snelder 2, Faluvégi 1, Szarka 1

Rég voltak ennyien bajnoki meccsen a népligeti csarnokban – az ETO elleni összecsapásokat leszámítva -, csak pár szék maradt üresen a kezdésre, jó volt körülnézni a lelátón. A kilátogatók először Elek Gábornak tapsolhattak, aki ifj. Albert Flóriántól vehette át az Albert Alapítvány életműdíját, amit a KEK- és bajnoki címekkel – és a nehéz időkben való kitartással! – nem vitás, hogy kiérdemelt, de az ilyen kitüntetés talán inkább a pályafutás lezárás közelében lenne időszerű. Gratulálunk az elismeréshez és az eddigi eredményekhez, legalább még ennyi szép sikert kívánunk a jövőben!

Visszatérő és kimaradó is volt a mai keretben, Snelder felépült, Maki – azaz Marija Jovanovics – viszont kisebb sérülést szenvedett a Kisvárda ellen, emiatt csak civilben volt jelen, a komolyabb bajt megelőzendő. Érdekesség volt még, hogy Szucsánszki Zita a kispadon kezdett, a csapat kicsit meg is érezte kapitánya hiányát a pályán. Talán ennek is volt köszönhető, hogy az első percekben Szalai Babett vezérletével a vezetést is megszerezték a vendégek, ám sokáig nem örülhettek. Zizi is beállt és a játék is úgy-ahogy a helyére került, valamint Bíró Blanka is remekelt a kapuban, ennek köszönhetően a félidőre már négy gólos előnnyel mehettünk.

A folytatásban aztán már nem volt vitás, hogy hová kerülnek a bajnoki pontok, ha csak szépen lassan is, de folyamatosan szakítottuk le a piros-fehéreket, emberelőnyben még üres kapus próbálkozásunk is adódott, de elhibáztuk. A mai napon nagyon sokat játszottuk meg a szélt, sokat próbálkozhattak a szélsők, nem véletlen, hogy Lukács Vica lett a legeredményesebb játékosunk, annak ellenére, hogy hibája is akadt, nem is egy. A hajrára a Dunaújváros vezérét is elveszítette, Szalai harmadik büntetése után megkapta a piros lapját, ekkor már csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a kilenc (vagy a tíz), ami nem lett meg. Nem igazán összpontosítottunk, az utolsó öt percben gólt sem szereztünk, míg a Kohász négyet is, ezzel kozmetikázva az eredményt.

Elek Gábor

Taktikusan, jól játszó Dunaújvárossal találkoztunk, sok helyzetet hibáztunk el, ha a harmadát belőjük, jelentősen más az eredmény. A helyzetkihasználás miatt nem vagyok elégedett.

NSO