Egy igen véleményes góllal jött vissza a meccsbe a Fehérvár, a végén a pontokat is elvitték, nagyon nehéz helyzetbe kerültünk.

Ferencváros 3-4 Fehérvári Titánok
Harmadok: 2-1, 1-1, 0-2
Gólok: Schwindt (Kovács), Rafaj (Jabornik), Szappanos (Kiss, Dubek)

Azon kevés alkalmak egyike volt a ma este, amikor megváltásnak érezte az ember a belépést a jégcsarnokba, ugyanis jóval jobb idő volt bent, mint kint a szabadban. Győzelmi kényszerben léptünk pályára – ellenfelünk is -, ami a játékon is meglátszott. A kezdést mi kaptuk el jobban, hórihorgas bekkünk remekül lőtte el a kapus mellett a harmadik percben a pakkot, ezzel megszerezve számunkra a vezetést. Tíz perc múlva jött az egyenlítés, amit mi ajándékoztunk oda, a védelem sem figyelt, Soós – aki egyébként ma nem védett rosszul, 90% fölött teljesített – is mellétenyerelt talán, így elhúzták mellette, be a hálóba. Nem tétlenkedtünk, gyorsan újabb gólt szereztünk, Jabornik bombázta rá, Rafaj pedig beletette az ütőjét.

A második harmad közepe táján ismét egalizáltak a Titánok, újfent elképesztő hiba után, hátul rosszul passzoltunk, ezt kihasználták. A kapuvasat is többször eltalálták, mi pedig ezúttal is visszaszereztük az előnyt egy gyönyörű góllal: Szappanoshoz játszottunk, aki szépen emelte be a felsőbe a korongot. Ezután már csak kiállítások voltak a szünetig, ezekkel egyik fél sem tudott élni.

A záró húsz percben jobban játszottunk, a vendégek emberelőnyében is mi szorítottuk be őket a kapujuk elé, ám a nagy helyzetet is kihagytuk és ahogy lenni szokott, ez meg is bosszulta magát. Lesgyanús helyzetből játszották tisztára magukat a kék-fehérek és be is lőtték, utána több játékosunk is reklamált, hiába. Négy perc múlva pedig begyömöszölték a negyediket is, amire már csak kapuvassal tudtunk válaszolni, a kapuslehozatal sem segített, kikaptunk. Vasárnap Belgrádban lépünk jégre, ha nem nyerünk, akkor minden bizonnyal elbúcsúzhatunk a rájátszástól.

Greg Lindqvist

A szezon során eddig mindig egy gól döntött a két csapat között, tudtuk, hogy ez a meccs sem lesz sima. Sok nagy helyzetünk volt egygólos előnyeinknél, de egyik sem ment be, a Fehérvár pedig mindig visszakapaszkodott. Sajnos ez a mérkőzés jól tükrözi, milyen szezont futunk, nem jönnek össze a dolgok, a bírói ítéletek sem minket segítenek, de nem adjuk fel, küzdeni fogunk a rájátszásba kerülésért.

NSO