Dr. Berzeviczi Attilát kérdezték az oldalunk által megírt fegyelmi eljárásról.

Meglepte a klubot az FB idézés?
Eszünkbe sem jutott, hogy így reagálna az MLSZ Kubatov Gábor javaslataira. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor és az FTC elnöke között olyan jó a viszony, hogy ilyesmi elő sem fordulhat. Nyilván csak az ünnepek alatt jutottak el az illetékesek oda, hogy novemberi és kora decemberi Nemzeti Sport cikkeket olvassanak.

Milyen eltiltást kaphat Thomas Doll?
Akár két éves eltiltást is kaphatna, legjobb esetben is fél évet, de hadd jegyezzem meg, a szabály szövege rendkívül súlyos, általános bizalomvesztést és súlyos üzleti sérelmet vagy becsületsértést megvalósító, közvetlenül az MLSZ ellen közvetlenül megvalósuló cselekményt feltételez. Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, az MLSZ-t szóba sem hozta, hanem értetlenségét fejezte ki, valamint a játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg, miután akkor már a nyolcadik büntetőt fújták be a csapatunk ellen, majd másodszor küldték el a padtól, azért mert „élénken gesztikulálva tiltakozott”.

Kilenc büntető lett a vége. De, ha egyszer jogosak, miért ne ítélhetnének egy csapat ellen akár ennyit is?
Ha jogosak lennének, persze befújhatnának, de mi nem minden esetben éreztük így, gondolom, a vélemény nyilvánításához megvan a jogunk. A statisztika is kérdőjeleket vet fel. Megnéztük az európai top bajnokságokat, a legtöbbet büntetett csapatok ellen általában 5-7 tizenegyest adtak, és ezek általában foggal-körömmel a kiesés ellen küzdő csapatok. A legtöbbet a szintén kieső helyen álló Hull ellen fújták be. De kilenc büntetőnél többet senki ellen sem adtak, és mi a bajnokságunk élmezőnyben játszunk. Érdekes ez a statisztika, mert máshol olyan sincs, hogy egy csapat nyolc büntetőt kap, de ellene egyet sem ítélnek.

Mi lesz, ha mégis eltiltják az edzőjüket, mondjuk csak a minimális fél évre?
Kizártnak tartjuk az eltiltást.

24.hu