Kárpáti Róbert Spanyolországba is elkíséri a csapatot.

– Ősszel kezdett el foglalkozni a játékosokkal. Milyen eredményeket ért el ezalatt a rövid idő alatt és mit vár a munkájától hosszútávon?
– Jó eredménynek tartom, hogy el tudtam magam fogadtatni a csapattal és az edzői stábbal. A hazai viszonyokat ismerve, a sportpszichológia szempontjából ez nem egyszerű feladat, de sikerült. A játékosokkal egyénenként is megkezdődött a közös munka, aminek hosszútávon az eredményei egész biztosan láthatóak lesznek. A mentális fejlődésnek köszönhetően, remélhetőleg ismét egy ütőképes Fradi alakul ki, amelyik hozni tudja majd a tavalyi szezon eredményeit.

Először készíti fel mentálisan együttesünket a felkészülési időszakban. Mennyivel más ez a helyzet, mint amikor év közben kapcsolódott be a csapat munkájába?
Én egy kész keretet kaptam az őszi szezonban, de pszichológiai szempontból még tapasztalatlanok voltak. Most viszont már úgy vághatunk neki a tavaszi idénynek, hogy a fiúk pontosan tudják, a közelükben vagyok és bármilyen problémájukkal megtalálhatnak. A felkészülési idő ezt a megszerzett bizalmat tovább mélyítheti. Már a pénteki első edzésen ott leszek, sőt az edzőtáborba is elkísérem a csapatot, ahol nagy intenzitással végezhetem a munkámat.

Külföldi, más kultúrából érkezett játékosokat mentálisan másképp kell felkészíteni?
A sportpszichológia egy alkalmazott pszichológia. Van egy cél, amihez az adott közösség tagjainak alkalmazkodniuk kell. Ez független attól, hogy a játékos milyen kultúrából érkezett, ezért én nem dolgozom másképp egy dél-amerikai vagy egy osztrák játékossal, mint egy magyarral.

Mit vár a tavaszi szezontól?
Azt szeretném, azért dolgozom, hogy a csapat ismét bajnok és kupagyőztes legyen. Nem szeretek kicsiben gondolkozni.

Fradi.hu, Fradi App