Klubunk jégkorong szakosztálya is csatlakozott a január 7-i jótékonysági naphoz.

Az eseményt a Sára Mosolya Alapítvány és a LáriFári Alapítvány szervezi, további információk a közösségi oldalon találhatóak meg, ide kattintva.

Hokisaink, valamint a szakmai stáb és a szakosztály munkatársai december óta minden edzésen és hivatalos megjelenéskor zöld masnit viselnek a szívük felett. A szalag egy különleges kezdeményezéshez kötődik, amelynek során január 7-én szombaton több játékosunk részt vesz majd a Tüskesátorban a Gurulj a Jégre elnevezésű jótékonysági napon. A Sára Mosolya Alapítvány szervezésében megvalósuló akció során sportolóink kerekesszékes gyerekeket visznek magukkal a jégre, felejthetetlen élményt szerezve az ott lévőknek. Az alapítvány célja halmozottan sérült gyermekek elfogadtatása tágabb értelemben vett környezetükkel, kulturális és egyéb programokon keresztül.

Szakosztályunk örömmel tett eleget a felkérésnek. Hátvédünk, Üveges Gábor szerint amellett, hogy egy jó célt szolgálhatnak, a csapatnak is fontos, hogy minél több programon vegyenek részt együtt.

Nagyon jó érzés egy ilyen esemény részesének lenni. Nemcsak a pályán töltött idő, hanem az azon kívüli programok is nagyon fontosak, mind a csapat, mind a játékosok részére. De a legfontosabb, hogy a gyerekek érezzék a szeretetet és a törődést, tudniuk kell, hogy semmivel sem rosszabbak, mint ép társaik. Eltöltünk velük egy kellemes délutánt, ráadásul a mi kedvenc közegünkben, egy jégpályán.

Amikor néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy a jégkorong-szakosztályunk részt vesz a programban, játékosunknak nem kellett kétszer mondani, hogy jelentkezzen.

Amikor megtudtam, hogy lesz egy ilyen esemény, azonnal jeleztem, hogy szeretnék ott lenni. Úgy érzem, ezzel egy személyes célomnak is eleget teszek, hiszen mindig is szerettem volna támogatni hasonló programokat. Így amint jött a lehetőség, egyből elvállaltuk. A versenynaptár igen sűrű, előfordul, hogy egy héten három meccsünk van, a többi napon pedig edzünk. Ezért nekünk is jó, ha minél többet tudunk kicsit mással foglalkozni, ilyenkor egy kicsit ki is kapcsolódunk. Ráadásul az egész stáb nagyon nyitott volt, mindenki segít, ahol tud. Reméljük, a gyerekek és a felnőttek is jókedvűen és új élményekkel mennek majd haza.

A Gurulj a Jégre – Élménynap január 7-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Bogdánfy úti Tüskesátorban.

Fradi.hu