Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a nyolcadik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára. A korábbi években 152 országból érkeztek a látogatók, idén ez a szám nőtt, már 165 államból navigáltak oldalunkra, ezúttal is százezres nagyságrendben, a Google statisztikai rendszere szerint 700.000-nél is több egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat (a WordPress kimutatása az elmúlt évhez hasonlóan most is milliós számot mutatott: 2.200.000), az oldalletöltések száma pedig 17.000.000 felett áll majd meg mindkét szolgáltató szerint, mire éjfélt üt az óra. Szerencsére a technikai problémák elkerültek minket, egyedül a frissítések miatt kellett egyszer-egyszer pár másodpercre karbantartási módba kapcsolni az oldalt.

2016-ban közel kétszázzal több cikk jelent meg, mint 2015-ben, ez 4600-nál is több bejegyzést jelent, így a napi átlag már közelebb volt a tizenháromhoz, mint a tizenkettőhöz. Hozott az év nagy érdeklődést és sok hozzászólást is vonzó írásokat, a két kategória azonban nem igazán fedi egymást, egy kivételével, az az egy pedig az első EB-kibeszélő volt, ami tíz nappal a kontinenstorna előtt indult. Hozzászólásokban vitte az első helyet 6261 kommenttel, látogatottságban viszont csak a harmadik helyre volt jó. A legnagyobb érdeklődést kiváltó bejegyzés a március végi szurkolói ankétról készült élő tudósításunk volt, sokan várták azt, hogy megoldást kapunk az egyik legégetőbb kérdésben, sajnos végül nem így történt. Ezeket többnyire azok a mérkőzések élő közvetítései követték – NBI, Magyar Kupa -, amelyeket nem tűzött műsorra a televízió, valamint a Partizani Tirana elleni Bajnokok Ligája kudarc és az ezt követő sajtócsütörtök. Ott van még a listában az Európa-bajnokságra szóló jegybörze, és – nagy örömünkre – a menetrend aloldalunk, ahol tájékozódni lehet a szakosztályok mérkőzéseinek időpontjairól, helyszíneiről. Hozzászólásokban az Európa-bajnokság és a riói nyári olimpia vitte el a „showt”, a gyűjtőtémák mind négyezer komment fölé mentek, a tízes listára csak a téli és nyári átigazolási szezon zárónapja tudott beférkőzni (4000+), valamint az utolsó két helyre futott be a korábban már említett Partizani-fiaskó duója. Összesen közel 740.000 hozzászólás érkezett 2016-ban kétezernél is több olvasótól, ami napi több mint kétezres átlaggal hihetetlen rekordot jelent oldalunk történetében. Szófosónia nagysága különdíját kapja: Nationalelf.

A közösségi oldalakon korábban elképzelhetetlen csúcsokat értünk el. Facebook-oldalunkhoz majd négyezren csatlakoztak az év során – miközben mi továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez -, közel a 25.000, amely egy szép mérföldkő lehet majd 2017-ben. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk és Google Plus oldalunk, mindkettőt többen követik figyelemmel, mint korábban. YouTube csatornánk lejátszási száma átlépte a 2.000.000-t, a megosztott videóinkat – YouTube mellett Dailymotion és Vimeo csatornánk is van, meg Coub is – pedig idén nagyjából 1.900.000 alkalommal játszották le. A legnépszerűbb anyagot egyértelműen az Európa-bajnokság adta, a német ZDF-től „hazahozott” kispadot figyelő felvételek bejárták az egész magyar online sajtót, a Portugália ellen döntetlenről készült anyag közel 200.000 megtekintésnél tart. Itthonról a legjobbak között van NBI, Magyar Kupa és NBIII is: első a Diósgyőr elleni idegenbeli bajnoki rövid összefoglalója közel 100.000 lejátszással, a Videoton elleni felcsúti továbbjutás vesztett állásból 90.000 körüli megtekintésnél jár, míg a Fradi II csepeli fellépéséről készült anyagra 50.000 alkalommal néztek rá. Természetesen a többi szakosztályt sem hanyagoltuk el, Szikora Melindát háromszor is a címlapokra „küldtük”, egészpályás góljai – a Debrecen és a Budaörs ellen -, valamint fantasztikus Bajnokok Ligája védése is kiemelt érdeklődést vonzott. Továbbra is jégkorong szakosztályunk az egyetlen MOL Liga együttes, amelynek immáron nem csak a hazai, hanem az összes mérkőzéséről készül – általunk – gólösszefoglaló, beleértve a Magyar Kupa találkozókat is.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Remek közösségünkön belül szerveződik és működik a Gyere meccsre!, amiért nagy elismerés illeti a szervezőket. Idén anyagilag és humán erőforrásban – értsd: ásás – is segítettük a tizenegyek bandája Rezső téri emlékhelyének felújítását. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, a díjazás továbbra is egyedülálló, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze sajnos nem kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent, az egyetlen fájó pont az albániai út kimaradása volt, az idő rövidsége és saját magabiztosságunk miatt – a mi eszünk is a salzburgi úton járt már… – nem indultunk el a Bajnokok Ligája selejtezőjére. A kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége