Elek Gábort kérdezte a hivatalos oldal.

Milyen állapotban kaptad vissza a játékosokat a válogatottaktól?
Szerencsére kimondottan jóban, és ami a legfontosabb, hogy lelkileg is. Speciális helyzet, mert a világverseny pár hete nagyban befolyásolja a továbbiakat. Tavaly borzasztó volt a helyzet, amikor kiderült, hogy lemaradunk az olimpiáról, de most ettől nem tartottam, mert nem volt ekkora teher a magyar játékosokon, a külföldiek pedig egészen másképp gondolkodnak, mint mi. Danick Snelder például kirobbanó formában és kedélyállapotban érkezett meg a hollandok ezüstérme után. Ő viszont sajnos megbetegedett, így rá nem számíthatok a Kisvárda ellen, s kicsit aggaszt, hogy mennyit vesz majd ki belőle a betegség.

Jót tett a lányoknak a környezetváltozás? Elvégre „a kilenceknek” a nemzeti csapatok, a többieknek pedig a közös MTK-Fradi edzések jelentettek újdonságot az utóbbi öt hétben.
Összességében nincs gondom, a mentalitással is elégedett vagyok, ezt a hetet viszont melóval töltöttük, mert nem az a célunk, hogy minél nagyobb különbségű győzelmet arassunk a Kisvárda ellen, hanem hogy összekapjuk magunkat a következő feladatokra és a pénteki meccset pedig húzzuk be valahogy. Benne is van, hogy szenvedünk majd, de mindegy, miként győzünk, ha megszerezzük a két pontot – most csak ez számít.

Az pedig a tavaszra nézve lehet igencsak pozitív, hogy az edzéseken Kovacsics Anikó már teljes értékű munkát végez, Szucsánszki Zita arcvédő nélkül játszik, Marija Jovanovic végigcsinálta a mini téli felkészülést és Zácsik Szandra is be-beszáll a gyakorlatokba.
Zizit nagyon zavarta védekezésben az arcvédő, mert annak a széle folyamatosan a látószögében volt, és mivel a válogatottnál csak támadásban edzett, így ott ez nem derült ki. Misinél sok a hiányosság, hiszen hat hét kimaradt számára, örülök majd, ha január végére legalább közel utoléri magát, de ettől függetlenül részfeladatokat már most is szánok neki. Makinak egészen jót tett a felkészülés, és az sem baj, hogy várhatóan most jön ki neki az elmúlt öt hét kemény melója.

Hogy állunk az egy évvel ezelőtti helyzethez képest?
Lelkileg és fizikálisan is sokkal jobban, most más a terhelés, más a ritmus. Tavaly január másodikán és ötödikén bajnokit játszottunk, kilencedikén pedig Rosztovban BL-t, ehhez képest most jól felépített tavaszunk lehet.

Fradi.hu