Férfi kézilabda csapatunk kapitánya, Tuba Kovács Ervin értékelte a hibátlan őszi szezont.

– Egy erős NBIB-s mezőnyben sikerült ilyen remek teljesítményt produkálni, hogyan látod az elmúlt fél évet?
– Nagyon jó félévet zártunk, mindent sikerült megvalósítani amit elterveztünk. Voltak nehéz pillanatok, mint minden csapat életében, de szép egyéni teljesítmények is és csapatként álltunk helyt a nehéz pillanatokban. Örülünk, hogy minden jól alakult idáig és ezután is alázattal és önbizalommal fogunk tovább harcolni a győzelmekért.

– Nehéz kiemelni egyetlen csapatot is, ami a tabella szoros állásában is megmutatkozik. Hogyan látod a többi együttes eredményét a mi csapatunk szemszögéből?
– Az NBIB szűkülésével a kiesés elkerülése végett minden csapat veszélyes otthon és idegenben egyaránt. Mindenképpen kiemelném a mezőnyből az Algyőt, a Nyíregyházát, a Kecskemétet, a Békést akik rengeteg rutinos és tapasztalt játékosokkal rendelkeznek, de a többi csapatot sem szabad lebecsülni.

– A Magyar Kupa szereplés ismét igazi hab a tortán három fergeteges győzelemmel és a következő Vác elleni mérkőzés is adhat egy jó kezdőlökést a tavaszra.
– A kupa plusz lehetőséget ad arra, hogy tovább fejlesszük a csapat játékát. Nincs rajtunk akkora teher, győzelmi kényszer, mint a bajnokságban. Reméljük a következő fordulót is sikerrel vesszük, nagy küzdeni tudással és szurkolóink segítségével újra győzni fogunk.

– Nem csak játékosként és edzőként, hanem csapatkapitányként is rengeteg feladatod van. Milyen most az öltözőben, a csapaton belül a hangulat?
– Minden csapat életében vannak mindennapos feladatok, amit együttesen kell elvégezni, de ezeket mindig irányítani, koordinálni kell. Nem csak a játékosok közötti kommunikáció a fontos, hanem a stáb és a játékosok közti jó kapcsolat is nélkülözhetetlen. Legjobb tudásom szerint igyekszem ezt a feladatot elvégezni a legapróbb részletektől a legfontosabb feladatokig. Emellett mindegyikünk feladata, hogy jó példával járjunk a fiatalok és a többi játékos előtt is. Az öltözőben a hangulat megteremtésében a legfontosabb, hogy folyamatosan győzünk, a többi pedig önmagától jön.

– Tavasszal már itthon játsszuk a rangadókat, de egy percre sem lankadhat a figyelem amit az elmúlt fordulók is jól jeleztek.
– A legfontosabb kérdés tavasszal is az lesz, hogy a rangadóra milyen formában érkezünk mentálisan és fizikálisan egyaránt. Az elsődleges most is a győzelem lesz és a pontok megszerzése. Egyetlen mérkőzésen és pályán sem szabad biztosra venni a győzelmet, hogy mi vagyunk az esélyesek. Azonban minden mérkőzésen egészséges önbizalommal fogunk keményen harcolni az újabb sikerekért.

Fradi.hu