Mancival értékelte 2016-os évet a Zöld-fehér hírek – szóba került a csapat teljesítménye, a játékosmozgások, a játékvezetők és a szurkolói helyzet is.

– Tavasszal már nem volt annyira acélos a Fradi, de így is könnyen megnyertük a bajnokságot. Bíztunk benne, hogy a sikeres Eb után lesz egy jó BL vagy EL szereplésünk, de ez sajnos nem jött össze. A csapat játéka szétesett. Az edző tudná megmondani, mi történt a védelemmel, pedig nem lehet azt mondani, hogy rutintalan játékosok szerepelnének hátul, ennek ellenére nagyon sok hibát követnek el. Furcsa, hogy pont az erő, a bátorság és az önbizalom hiányzik a csapatból.

– Egy külföldi edző általában jobban bízik a külföldi játékosokban. Doll vállán van a teher, nyilván mindig a legjobb csapatot akarja pályára küldeni. Örültem Nagy Dominiknak, lendületes, gyors játékos, jó szezonjai lehettek volna, remélem Lengyelországban is sikeres lesz. Gyorsítani kell a csapatot, szinte minden poszton szükség lesz erősítésre. Dénes az egyik legjobb kapus, ő volt a legstabilabb játékosunk. Gyors védőket kell igazolni, akik fel tudnak lépni a támadásokhoz. Szervező és védekező középpályában is gondolkodni kell. Bízom benne, hogy Lovrencsicsnek jobb szezonja lesz, én jobbhátvédként nem szerepeltetném, ő inkább jobb szélső, egy támadó szellemű játékos.

– A mi időnkben, ha Vágnert megláttuk a játékoskijáróban, tudtuk, hogy nem nagyon fogunk nyerni…Most nem érzem azt, hogy ellenünk fújnának. Ha egy csapat kiemelkedő, jó teljesítményt nyújt, akkor nem lehet a bíróra fogni semmit. Nem hiszem, hogy olyan utasításokkal küldenék a játékvezetőket a mérkőzéseinkre, hogy a Fradi nem lehet bajnok. Azt gondolom, hogy a Vidivel leszünk nagy harcban a bajnoki címért, de szerintem a Vasas sem fog kipukkadni.

– Vannak olyan szurkolók, akik a délszláv, török vonalat képviselik. Labdaszedő koromban elég sok petárda robbant mellettem, nekem a füst, a tűzijáték nem hiányzik, a hangulat és a lelkesedés annál inkább. Nagyon jó akusztikájú a stadionunk, a fél ház vagy háromnegyed ház az plusz gólt jelentene. El kell fogadnunk az UEFA előírását, hogy nem lehet pirotechnikai eszközöket használni, kőkeményen büntetnek ezért, ezt a klub mindig be fogja tartatni.

Kivonat: Csakfoci