Klubunk szakosztályának vezetője szerint elképzelhető, hogy a 2020-as olimpiára tudunk majd versenyzőt küldeni.

A Ferencvárosi Torna Club kajak-kenu szakosztálya számára befejeződött az idei versenyszezon, év vége lévén a szövetség összeállította a 2016-os egyesületi rangsort. „2011-es újjáalakulásunk óta a legeredményesebb időszakunkon vagyunk túl, amit 2016-ra elterveztünk azt sikerült teljesíteni” – kezdte az értékelést Szellák Dávid szakosztályvezető. „A szövetség rangsorán jelenleg a tizenhatodik helyen állunk, majdnem kétszer annyi pontot gyűjtve mint 2015-ben.

Szellák Dávid Szerint az előrelépés a tudatos, tervszerű munkának köszönhető. „Serdülő, ifi és U23-as korosztályban ott vagyunk az élmezőnyben, azt kell, hogy mondjam, hogy beértek bizonyos versenyzőink, akik már a kezdetektől itt voltak, emellett jól is igazoltunk, az érkezők mindegyike erősítés volt a szakosztály számára.

2016-ban már nemzetközi sikereket is szállított a szakosztály. „Idén érmeket hoztunk a korosztályos világbajnokságokról, olimpiai reménységek versenyéről és az Európa-bajnokságokról is. Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre. Ezeket a sikereket látva reálisnak tartom, hogy a 2020-as olimpián már ferencvárosi kajakos is ott legyen a mezőnyben.

Szellák Dávid, aki tavasztól vezeti a szakosztályt, komoly tervekkel rendelkezik a 2017-es évre. „Szeretnénk tovább növelni a létszámot, ezért intenzív toborzásba kezdünk majd, első sorban gyerekeket szeretnénk az egyesületbe leigazolni. A másik nagy tervünk, hogy egy komoly kenu szakágat hozzunk létre, mert most csak kevés felnőtt versenyzővel rendelkezünk.

Fradi.hu