Az első hely négy, a kieső pozíció tíz pontra van.

A tabella élén hármas holtverseny van pontszámban, a Videoton, a Honvéd és a Vasas is 34 ponttal áll, őket mi követjük 30 ponttal. Mögöttünk is sűrű a mezőny, három ponttal van lemaradva tőlünk a Mezőkövesd és a Dózsa, néggyel pedig a Haladás. A kieső helyen álló MTK-val szemben is mindössze tíz pont az előnyünk, egyedül a Gyirmót helyzete tűnik kilátástalannak jelenleg, 13 ponttal sereghajtó Urbányi István együttese.

Mellbevágó adat a kapott góljaink száma, ami minősíti a védekező játékunkat: ellenfeleink 27 alkalommal vették be a hálónkat – hazai pályán mi kaptuk a legtöbbet… -, ez a harmadik legrosszabb érték az NBI-ben! Nálunk csak az utolsó Gyirmót (31) és a Diósgyőr (36) kapott több gólt a tizenkilenc forduló alatt. Mondhatni csoda, hogy még ennek ellenére is ott vagyunk az élmezőnyben. A támadás ennek megfelelően elfogadható, 34 gólnál járunk, csak a Videoton lőtt ennél többet a szezonban, 39-szer ünnepelhettek. A góllövőlista élén holtversenyben ott van Marco Djuricin nyolc találattal, második helyen – szintén holtversenyben – Böde Dániel áll, hét góllal.

Büntetőlapokban majdnem meglett mindkét első hely, a sárga lapokban mi vagyunk a “legjobbak”, 54 db. került játékosaink neve mellé a statisztikákba, a legtöbbet a Lengyelországba igazoló Nagy Dominik gyűjtötte be, nyolcat, őt Nalepa és Ramírez követi 6-6 figyelmeztetéssel. Gera Zoli pedig az örökrangadón kapta meg az ötödiket, így a tavaszi nyitómérkőzést, a debreceni vendégjátékot eltiltás miatt kihagyni kényszerül majd. Szorosan követ minket a Diósgyőr (52) és a Vasas (49). A “fair play” dobogón áll a Gyirmót (27), a Honvéd (36) és a DVSC (37). Kiállításokban már “csak” a második hely lett meg, első a Paks, ötször kaptak pirosat, mi pedig négyszer – négy játékosunk. Harmadik hárommal holtversenyben a Mezőkövesd és a Debrecen. Egyedül a Videoton játékosai közül nem állítottak ki senkit az NBI-ben eddig az MLSZ adatbankja szerint.