Thomas Doll nyilatkozott az örökrangadó előtti sajtócsütörtökön.

– Lesz-e most is új fiatal tehetség, aki gyorsan beépül?

Nem egyszerű minden évben olyan fiatalokat találni, mint Nagy Ádám, vagy most Nagy Dominik, akiknek nagyon örülünk, hogy sikerült őket fejleszteni, ami elsősorban nekik köszönhető, mert akartak is fejlődni. Nehéz feladat, hogy minden évben legyen olyan, aki így meg tudja tenni a lépést az utánpótlásból a felnőtt csapat felé. Persze vannak, akik nagyon ígéretesek most is, már bele-belekóstolnak a dologba, olykor a kerettel edzenek. Kijelenteni viszont nem merem, hogy tavasszal biztosan lesz olyan közülük, aki berobbanna. Türelemre van szükség, hogy az új Gera Zoltánok, Hajnal Tamások előkerüljenek.

– Keret alakulása a télen?

Mindenki látja, hogy kicsi a keretünk, veszítettünk a sebességünkből, ez hiányzik a játékunkból és látszik a mérkőzéseinken. Már voltak tárgyalásaink és lesznek is, és úgy gondolom, hogy a téli átigazolási szezon úgy sikerül majd, hogy a magyar bajnokságból, vagy külföldről érkeznek olyan játékosok, akik tavasszal a csapat segítségére lesznek. És lehet, hogy Ramírez távozik a télen.

– Dr. Kárpáti Róbert szerepvállalása a csapatnál?

Sok edző gondolja úgy, hogy jó pszichológus is, na én nem vagyok az. Persze beszélgetünk a fiúkkal sok dologról, labdarúgásról és másról is, hogy jobban megismerjük egymást. Úgy gondolom, hogy a mai modern labdarúgásban jó, ha van egy ilyen szakember is a csapat mellett, ugyanúgy, mint egy kapus- vagy erőnléti edző és még sorolhatnám tovább. Ez is segíthet a fiúknak abban, hogy a mindennapi élet problémáit meg tudják oldani, van aki ezt könnyen teszi, van aki nehezebben, egyszer pedig bárki eljuthat egy olyan pontra, hogy egy ilyen segítséget vegyen igénybe. Örülünk, hogy velünk van, mert nagyon jó, kompetens szakembernek tűnik.

– Hogyan éli meg a mostani szereplést?

Mindenki számára egy nagyon nehéz időszak ez. Nem azt a szívmelengető, könnyed játékot játszottuk, mint korábban. Az is lehet, hogy voltak olyanok, akik azt gondolták, hogy minden könnyen megy majd úgy tovább, mint korábban. Nem ez történt. Ellenfeleink is jóval többet adtak ki magukból ellenünk. Fontos, hogy az ilyen időket túléljük, áthidaljuk és a megfelelő következtetéseket vonjuk le. Most az a legfontosabb, hogy pontokat szerezzünk, a télen pedig dolgoznunk kell keményen, hogy változtassunk. Ha jobb lesz a játékunk, akkor a fejek is tisztábbak lesznek, így pedig az eredményesség is javulni fog, sokkal kevesebb egyéni hibát fogunk elkövetni. Az új játékosainktól sokkal többet vártunk, Djuricin kivételével a többiek eddig nem hozták az elvárt teljesítményt.

– Amikor a Fradihoz érkezett, a védelmet rakta össze elsőként, ahhoz képest most hogy áll a hátsó alakzat?

Teljesen más volt az akkori kiindulási helyzet, mint a mostani. Akkor szinte folyamatosan kontraszituációkba szaladt bele a csapat. Most viszont az a probléma, hogy a védő térfélen sokszor rosszul döntünk, könnyelmű hibákat vétünk, amiket könyörtelenül kihasználnak. Ezeket kell megállítanunk most. A játékunkat is át kell gondolnunk.

– Az MTK elleni örökrangadóról.

Kicsit másképp készülünk most, mert a hétvégén nem fog játszani két játékosunk, Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám. Holnap a stadionban fogunk edzeni, ez is egy kis változtatás. A játékosoktól pedig azt kérjük, hogy tudjuk, most nem a legjobb formánkban vagyunk, mutassuk meg, hogy ha együtt küzdünk, akkor csapatként sikeresek lehetünk. Djuricin tegnap már velünk edzett, a hétvégén a keretben lesz.