Nagyon rossz formában készülhetünk a második erdélyi-romániai túránkra.

Ferencváros 1-4 HK Belgrád
Harmadok: 0-1, 1-1, 0-2
Gól: Farkas (Papp)

Nem a megszokott időpontban, hanem korábban, fél ötkor kezdődött a mai MOL Liga találkozó, ennek oka is jól mutatja, milyen mostoha körülmények között kellene helytállnunk: este jégdiszkó volt a program az erzsébeti jégcsarnokban… Ám ennek nem szabadott volna gondot okoznia a Belgrád ellen, főleg nem a tegnapi napon mutatott támadójátékkal. Ám abból semmi nem látszódott, nem úgy a kapusteljesítmény. Hiába nyomtunk egyből, egy kékvonalas „gyerünk cserélni” lövést nézett be Sevela, ezzel megadva az alaphangot a folytatásra. Helyzeteink voltak bőven, de leginkább a kapust lőttük hason. A második játékrészben aztán nagy nehezen sikerült egyenlítenünk, emberelőnyben, hatékonyságunkat és a sérüléseket az is jelzi, hogy Hardiék voltak fent a speciális játékban, és be is pofozták a pakkot. Ám szinte egyből vissza is adtuk az előnyt, otthagytuk a korongot középen, amivel köszönték szépen, hárman megindultak, nem is hibázták el a lehetőséget.

Az utolsó húsz percben aztán gyorsan jött a vég, bár olyan helyzetből, amit elítélni nem nagyon lehet: Sevelának csaptak oda, mire Schwindt ütötte le a bűnöst, amiért jött is a büntetés, emiatt kerültünk kettős hátrányba. A Belgrád pedig a dupla és szimpla fórt is belőtte. Ezután pedig nem szimpatikus, de okos játékot játszottak, folyamatosan provokálták játékosainkat, akik el-el vesztették emiatt a fejüket, nem is sikerült felzárkóznunk, megérdemelt vereséget szenvedtünk. Még rájátszást érő helyen vagyunk, de ha így folytatjuk, akkor a nyolcadik helynek is búcsút mondhatunk majd.

Greg Lindqvist

Ennél mélyebbre már nem igazán kerülhetünk. Egyszerűen semmi sem működik, semmi sem jön össze, és sajnos fejben is nagyon nem vagyunk rendben. Most van két napunk arra, hogy összeszedjük magunkat és valahogy kimásszunk ebből a gödörből.

NSO