Fortuna se állt mellettünk, de leginkább magunknak köszönhetjük, hogy a kézben tartott három pontból egy lett a végére.

Ferencváros 6-7 (bü.) Fehérvári Titánok
Harmadok: 1-1, 3-1, 2-4, 0-0, 0-1
Gólok: Tendler (Sumi, Fliszár), Jabornik (Shinkaruk, Schwindt), Fliszár (Jabornik, Hardi), Papp (Farkas, Hardi), Tendler (+1, Schwindt, Sumi), Shinkaruk

Jó iramú és izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók ma este Pesterzsébeten, ami végül nem úgy alakult, ahogy az sokáig kinézett. Az első két harmad sokáig hasonló forgatókönyv alapján zajlott, előbb megdolgoztunk a vezetésért – Jabornik második bombagólja igazán szépre sikeredett -, majd a fehérvári fiatalok a semmiből egyenlítettek. 2-2 után viszont úgy tűnt, hogy sikerül meglépnünk, előbb Fliszárt ugrattuk ki, a szólót magabiztosan értékesítette, majd Papp erős lövése csorgott át végül a gólvonalon. Ám nem nyugodhattunk meg, nem adta fel ellenfelünk, a harmadik játékrészben kétszer is válaszoltunk a szépítő találataikra, előbb Tendler értékesített egy fórt, majd Shinkaruk harciassága ért egy gólt, miután ügyesen becsapta a kapust is. Ekkor 6-4 volt ide és kilenc perc volt hátra, amit nem tudtunk kihúzni… Előbb egy kapuvasas gólt kaptunk – nem az elsőt, bezzeg nekünk ma kétszer is kifelé pattant -, majd fonákkal emelték be Sevelának.

Jöhetett a hosszabbítás, mindkét oldalt adódtak lehetőségek a három a három elleni játékban, talán előttünk volt a legnagyobb, ám Schwindt nem tudta beemelni az üres kapuba, büntetőkre maradt a döntés. Részünkről Fliszár kezdett, rontott, majd Tendler emelt hatalmas vasat, végül Jabornik ütötte a kapusba. A kék-fehérek kettőt értékesítettek, ezért övék lett a bónuszpont. A támadójátékkal ma nem volt gond, de ehhez nem tudott felnőni se a védelem, se Sevela, aki sajnos többször is betlizett. Elképzelhető, hogy a sérültlista is bővült, Kiss Ákos válla fájdult meg, remélhetőleg nem komoly. Szomorkodni nem lehet sokat, holnap délután a Belgrádot fogadjuk délután.

Greg Lindqvist

Hat gólt szereztünk hazai pályán, mégsem sikerült nyernünk. Ez az jelenti, hogy nem voltunk elég jók. Háromszor is vezettünk két góllal, ezért is ez nagyon frusztráló számomra.