Elmondása szerint nem a Fradi szurkolókat akarta megsérteni, amikor gólja után obszcén szavakat kiabált a Fradi kispadja felé.

Mint a felvételek is tanúsítják a játékos, aki Fradi játékos korában még elmondása szerint gondolkodott azon, hogy Fradi címert varrat magára “Mi van g..ik?” kiabálással szaladt a Fradi kispadja felé gólja után. Természetesen Kassai ezt nem ítélte sportszerűtlennek.

Többször elmondta, hogy egyáltalán nem tervezte, hogy beáll a 2-2-re végződött Vasas–Ferencváros mérkőzésen. Ha mondjuk 3-0-ra vezet a Fradi, akkor sem küldi be Michael Oenning vezetőedző?

Ha nem így alakul a múlt szombati meccs forgatókönyve, akkor nem kaptam volna lehetőséget. A mostani szezonban eddig kétszer voltam keretben, egyszer valamelyik csapattársam a bemelegítés közben sérült meg, és olyan is előfordult, hogy valaki megbetegedett az elutazás előtt. Ekkor nem tudtunk kihez nyúlni, én kéznél voltam, így engem neveztek. De egyik alkalommal sem vetődött fel, hogy pályára lépjek. Úgy gondolom, hogy ha a Fradi ellen az első két tizenegyest értékesítjük, vagy időben sikerül egyenlíteni, akkor nem került volna szóba a beállításom.

A két gólja egy harminckilenc éves csatár zsenialitása, vagy csak az történt, hogy beárazta az NB I színvonalát?

Kellemetlen a kérdés. Tisztában vagyok a képességeimmel, tudom, hogy mit érek, de nem kívánok oda piszkítani, ahonnan a fizetésemet kapom.
Nem szeretném leszólni a magyar bajnokságot.Nyilván nem felejtettem el focizni, de bevallom, nagy szerencsém volt.

A Fradi ellen a 78. percben csereként állt be, majd két gólt szerzett

A két gólhoz persze az is kell, hogy olyan ragyogó csapatban játszhassak, mint a Vasas. A Fradi ellen tényleg minden összejött: a társaim kiharcolták a tizenegyest, gyorsan támadtak, pontosan adtak középre. A fejesgólomnál jó helyen kellett lennem, bár ezzel soha nem volt gondom. Ezek után az is lehet, hogy a Honvéd ellen nem leszek keretben. Én már minden meccsre úgy készülök, hogy az lesz az utolsó.

Milyen a kapcsolata a mesterrel? Főleg Saglik kiállítása után lesz különösen időszerű, hogy újra játsszon. Szóval tud hatni Michael Oenningre, hogy kezdő legyen a Honvéd ellen?

Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyet kérjek.

De el tudja képzelni?

El, de szerintem Pavlov kezd. Eddig ő volt az első számú támadó, előnyt élvez velem szemben. Nagyobb jövője van a labdarúgásban, mint nekem.
Lehet, hogy csereként megint szóhoz jutok, de az lenne a legjobb, ha csak simán behúznánk a meccset.

A Fradi elleni döntetlen után azt mondta, hogy csodálatos a csapatszellem a Vasasnál, ilyet még nem nagyon tapasztalt a pályafutása során. Ez világos, de az előző szezonban a Vasas a kiesés elkerülése ellen küzdött, most pedig a bajnoki cím a cél. A játékoskeret alig változott. Tavaly is ilyen jó volt a csapatszellem, csak ez nem érvényesült a gyengébb eredmények miatt?
Nyilván kellenek a jó eredmények ahhoz, hogy kialakuljon egy jó közeg. Az előző szezonban sem volt rossz a hangulat, de tudjuk, hogy a siker közelebb hozza az embereket egymáshoz.

A mai Vasasban nincsenek nagy nevek, mint a Videotonban vagy a Fradiban, viszont sok jó játékosunk van, akik sokat akarnak elérni, és ezért mindent megtesznek, például nyitottak az edző elképzeléseire. És az erőnlétfejlesztő edzésmunkát is zokszó nélkül végigcsinálják.

Hogy tekintenek Ferenczi Istvánra: edzőként, csapattársként, stábtagként? Elsősorban a fiatalokra gondolunk, Vidára, Bereczre, Hangyára.

Nagyon jóban vagyunk, mert annak idején velük harcoltam ki az NB I-es feljutást. Nem tudok és nem is akarok 180 fokot változni, ugyanúgy megy a zrika, mint korábban. Jó a viszony, lehet, hogy kicsit távolságtartóbbnak kell lennem a jövőben, legalábbis ezt tanácsolták a komolyabb szakemberek. Remélem, hogy azért tisztelnek, bár azt megmutatták a Fradi-meccs után, láttam a szemükben, hogy tényleg boldogok, miközben a levegőbe dobáltak.

Tényleg félt, hogy leejtik a többiek?

Mikor lenéztem, csak Vaskó Tomi kezét láttam, a többiekét annyira nem. Pedig ők is ott voltak. A Vasas-tábor pedig ünnepelt, énekelt, minket éltetett. Csodálatos élmény volt!

Ha már élmények! Melyik volt jelentősebb: csereként győztes gólt rúgni Király Gábornak a Haladás ellen, vagy duplával egyenlíteni a Fradi ellen?

Sokkal nagyobb tett volt a mostani. Az ország legnagyobb és leghíresebb szurkolótáborral rendelkező csapatának rúgtam és fejeltem egy-egy gólt tévés mérkőzésen. A második gólunk előtt sokan abban sem hittek, hogy egyáltalán felérünk a tizenhatoshoz, erre mit ad Isten, kiegyenlítettünk.

Miután 2010-ben eljött a Fraditól, azt nyilatkozta, hogy nem fog örülni látványosan, ha gólt szerez a volt csapata ellen. Ehhez képest most csókolgatta a Vasas-címert, talán valamit oda is mondogatott az ellenfélnek. Mi változott?

Sok idő telt el, én is változtam, és a Fradi is sokat változott.

A hátrányára?

Ezt nekik kell tudniuk. Sokan támadtak a közösségi portálokon, hogy milyen látványosan örültem a gólomnak.

Tegyen igazságot az, aki nem elfogult, én csak annyit mondhatok, hogy Fradi-vezetésnél egy-két játékos viselkedése finoman fogalmazva is furcsa volt.

Kire gondol?

Nem akarok nevesíteni. Amit a gólom után csináltam, spontán, de őszinte reakció volt.
Aki ismer, az tudja, hogy a gólörömömmel nem szerettem volna megsérteni az igazi Fradi-szurkolókat.

Emlékszik még a 2010-es óriásmolinóra a Széll Kálmán téren? Ha gólt lövök, akkor kinyílik a zsák – ez volt a felirat. El tud képzelni hasonlót, ha megint belejön a góllövésbe? A Vasas kitalál egy jó marketingkampányt: ha nagy a baj, jön a Pista.

Nem hiszem, hogy ilyen lesz. Pedig mókás lenne.

Bajnok lesz a Vasas?

Kell, hogy a játékosok hitet és önbizalmat merítsenek abból, hogy a Ferencváros ellen talpra álltak. Ha jól jövünk ki a hátralevő meccsekből, akkor odaérhetünk az első három közé.

Annak idején körbeturnézta az NB I-es klubokat, plusz az akkor NB II-es Fradit. Győr, MTK, ZTE, Vasas, Gyirmót, Debrecen, Fradi. Mindenhol megtalálta a számítását?

Debrecen kivételével mindenhol. A Lokinál jó csapatba kerültem, jó szerződést kötöttem, de Supka Attilával nem találtam meg a közös hangot, és ezért el kellett jönnöm.
Azóta tisztáztuk egyébként az akkori félreértéseket.
Amúgy jó, hogy így történt, mert Debrecenből kerültem Zalaegerszegre, és onnan tudtam kimenni Angliába, a Barnsley-hoz. Mindenki azt kérdezi, hogy nálam miért a Vasas az első. Nem tudok felsorolni tíz pontot, hogy miért szeretek itt lenni.
A Fradit is szerettem, nekem még megadatott, hogy Lipcseivel vagy Dragónerrel játszhattam együtt, akik az utolsó mohikánok voltak, igazi klubkötődéssel.
Tudom, hogy sokan ellene vannak a vadabb szurkolói viselkedésnek, mert sok büntetést fizet ezért a Fradi. Szerintem valamilyen köztes megoldás kellene.

forrás: origo.hu