Megszereztük a középdöntő szempontjából kiemelten fontos két pontot.

Asztrahanocska 28-33 (14-14) Ferencváros
Gólok: Pena 7, Szucsánszki 7, Schatzl 5, Jovanovics 4, Hornyák 3, Snelder 3, Faluvégi 1, Lukács 1, Szarka 1, Szekeres 1

Technikai hibákkal és a kapusok védéseivel indult a találkozó, az első gól hetesből született, a hazaiak lőtték, míg mi szélről nulláztunk, balról és jobbról is egyet-egyet rontottunk. Majd Bíró védéséből tudtunk indulni, Lukács szolgálta ki Sneldert, holland játékosunk pedig egyenlített. Sok volt a technikai hiba, kapufa – mindkét oldalt -, mi pedig sok ziccert is rontottunk, naggyá tettük a kapust, az első emberelőnyünket se tudtuk megnyerni, döntetlenre hozták az oroszok. Három gólos hátrányban, a tizedik percben kérte ki Elek Gábor az egy perces szünetet, gyorsan gólt is lőttünk utána, ám hiába, ezután volt, hogy öt gólra nőtt az Asztrahanocska előnye, Sabirovát nem tudtuk tartani. Ekkor Szucsánszki vette kézbe az irányítást, csapatkapitányhoz méltó módon, elkezdtük a felzárkózást, az emberhátrányunkat egy Pena góllal megnyertük – kapus nélkül támadtunk -, majd Zizi egyéni akciójából gól és két perc lett. Ezt vendéglátóink egy kínaival kezdték, amit Szikora hatalmas bravúrral védett, a lerohanásból a szélről még hibáztunk, ám a kipattanót Snelder belőtte, majd Szekeres újabb gyors indulásból kiegyenlített! Még volt egy időn túli szabaddobás, ezt Posztnova fölé lőtte, így döntetlennel mehettünk a szünetre.

A folytatásban először a mérkőzés folyamán megszereztük a vezetést, Pena lőtt az első támadásból a felső sarokba, majd utána egy kapufáról kipattanót értékesített Nerea. Posztnováék többet hibáztak is, mi pedig Szarka és Szucsánszki góljaival újra növeltük az előnyünket. Egy rövidebb gólcsend következett, amely alatt Pena is hibázott párat, emiatt pihenőt is kapott, a helyére Jovanovics érkezett. Zizi ismét betalált, hatodik lövéséből a hatodik gólját szerezte. Előnyszabály alkalmazása után védett nagyot, Snelder jutalma pedig egy két perces büntetés lett, az emberhátrány alatt csak egy hétméteres után csökkent a különbség. A kiegészülés után Szikora újabb bravúrt mutatott be, majd mi is büntetőhöz jutottunk, amit Pena hagyott ki, ezen belelkesültek a hazaiak és szépítenek, hosszú percekig az egy-két gólos különbségen tartották magukat. Volt egy rövid hetespárbaj is, egymás után négy igazságosan elosztva, ők egyet, mi Schatzl révén kettőt lőttünk be. Jovanovics is megmutatta, hogy a tavasszal mennyire a hasznunkra lehet majd, ha utoléri magát, gyönyörű átlövésgólokat szerzett, valamint remek gólpasszokat is adott. Mi már nem, az Asztrahanocska kétszer is időt kért, ám hiába, a végére kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége, öt góllal nyertünk és öt pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe! Ahogy spanyol légiósunk nyilatkozta a mai nap előtt: a lényeg az, hogy nyerjünk. Nyertünk!

Szekeres Klára

Nem vittük már magunkkal a Vardar Szkopje elleni mérkőzést, azon túlléptünk, volt azóta már egy hétközi mérkőzésünk is. Tudtuk, hogy mit játszanak az oroszok, ismertük a figuráikat, nem leptek meg minket, az első félidő teljesítményét annak tudom be, hogy rendkívül hosszú volt az utazás, a csatlakozásra is nagyon sokat kellett várnunk. Én emiatt kicsit fáradtnak is éreztem magam, fizikálisan és mentálisan is. De átestünk a holtponton és a félidőre vissza tudtuk hozni a mérkőzést, nagyon sokat segített, hogy utána már nulláról indult a második játékrész. Úgy gondolom, hogy a Bajnokok Ligájában a teljesítményünk pontszámban közel volt a maximumhoz, sok volt a sérültünk, a tavasszal ennél már csak jobb lehet majd!