Az idei szezonban harminc tizenegyest fújtak be a magyar bírók, 96 meccsen. A harminc tizenegyes harmada azonban Ferencváros-meccsen esett, kettőt a javunkra (Djuricin a Haladás ellen, kihagyva és Gera Vasas elleni gólja), míg nyolcat ellenünk.

Azaz az eddig megítélt tizenegyesek több, mint egy negyedét (27%-át) ellenünk adták meg. Ez egy tizenkét csapatos bajnokságban az elméleti, optimális átlagnak 320%-a. Az ebből elért hat gól jelenti a bekapott góljaink negyedét. A befújt tizenegyesek miatt nyolc pontot el is vesztettünk (négy ponttal vezetnénk a tabellát ezek nélkül). Nyolc tizenegyest fújtak be a bírók idén a negyedik Honvéd javára, ez a góljainak csaknem harmada (8/25, 32%), a második a Vasas, hat tizenegyessel, ennek a felét ellenünk ítélte meg Kassai Viktor…

A tavalyi szezonban 198 meccsen 45 tizenegyest adtak meg a bírók, ezekből egyet ellenünk, míg négyet a javunkra, ahogy azt egy (akárcsak idén) sokat támadó csapat esetében el is várná az ember.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az idei szezonban meccsenként átlag 3.125 (50/16) lapot kaptunk, amely messze a legtöbb az NBI-ben, a második DVTK 42-t, míg pl. a Gyirmót 22 sárgát kapott… Pirosak tekintetében a Paks (5) mögött másodikok vagyunk három kiállítással, a DVSC-vel és a Mezőkövesddel holtversenyben. Tavaly mi kaptuk a legkevesebb (60, 1.82/meccs) sárgát, több mint kétszer ennyi meccsen, míg pirosak tekintetében csak a Haladás büszkélkedhetett kevesebbel (2), mint a mi hármunk.

Érdemes megjegyezni, hogy Kassai Viktor hat meccset vezetett a bajnokságban, ezek felét(!) nekünk, hat tizenegyest ítélt meg (ezekből négyet ellenünk, egyet nekünk). Két kiállítást fújt be, mindkettőt tegnap este. Karakó Ferenc hét meccsen három tizenegyest fújt, ebből kettőt ellenünk, egyet-egyet a két Fradi-meccsen, ahol bíráskodott…

A két szezon közti drasztikus változásokat figyelembe véve nehéz nem komolyan venni Thomas Doll érzéseit: ‘idén mi nem lehetünk bajnokok’.