Csapatunk játékosa és vezetőedzője értékelte az Euro Kupa sorsolást.

A VLV-nek adott interjúban szakvezetőnk azt is megjegyezte, hogy az utazásnál elképzelhető a kisebb járművek használata majd, így – bár kényelmetlenebb lesz kicsit – órákkal előbb oda lehet majd érni a tengerparti városba.

Varga Zsolt

A négy BL csapat között nincs már könnyű ellenfél, így nem mondom, hogy örülök a sorsolásnak. Akkor fogunk örülni, ha továbbjutottunk. A Rijeka Egerben az első negyedben és a harmadikban nagyon jól játszott. Az erősségük a balkezes román válogatott center, Cosmin Radu, az ausztrál Nathan Power és a fiatal horvát Ante Vukicevic, akit utánpótlás válogatottból már ismerek, nagyon jó kezű, jó lövésű játékos. Háromnaponta játszunk nagyon nehéz tétmérkőzéseket, egymás után négyet: a két Magyar Kupa negyeddöntőt a Szolnok ellen, az Eger elleni bajnokit és mellette az Euro Kupa negyeddöntőket. A sorozatterhelésnél fontos lesz a mentális és fizikai pihenő. Erre a megterhelő sorozatra ez a hét áll rendelkezésre a felkészülésre és szombaton az UVSE ellen a három pontot is meg kell szerezni.

Varga Dániel

Bár a Rijeka meggyengült, még mindig komoly játékerőt képvisel, nemzetközileg jegyzett játékosokkal, Raduval és Vukiceviccsel. Fiatalos, nagy iramot diktáló, de a mérkőzés végére elfáradó csapat. Jól ismerek mindenkit a horvátoktól, de még jobban ismerem a Fradit, ezek alapján kötelező továbbjutás várok magunktól. Mindig megérint érzelmileg, ha volt csapatom ellen játszom, de a Szolnok színeiben már szembe kerültem a Rijekával. A helyszín és egy-két volt játékostárs pozitív érzést vált ki.

Fradi.hu