Hiába álltunk fel 0-3 után, kapusunkat kiállították, ami döntően befolyásolta a mai mérkőzést.

MAC Budapest 9-3 Ferencváros
Harmadok: 3-2, 6-1, 0-0
Gólok: Shinkaruk (Dubek), Hietamaki (Tendler, Szappanos), Shinkaruk (Rafaj, Hietamaki)

Tíz perc alatt három gólos hátrányba kerültünk, a kezdés után röviddel már betaláltak a hazaiak, majd a játékrész felénél egy percen belül lőttek kettőt, ezután Greg Lindqvisték időt kértek. A rövid szünet alatt olyan jól sikerült rendezni a sorokat, hogy egy perc múlva 30 másodperc alatt egy gólra feljöttünk, Shinkaruk és Hietamaki révén. Aztán jöttek a zebrák… Sevela birtokolta a korongot, megtámadták, amit nem hagyott szó nélkül. A csetepaté vége két-két két perc mindkét oldalon, kapusunk pedig végleges kiállítást kapott, jöhetett a helyére Soós, valamint öt perc emberhátrány, ami áthúzódott a következő harmadra is.

Közel négy percig tudtuk tartani magunkat, ekkor sikerült a MAC-nak gólt szereznie, majd mielőtt lejárt volna a büntetésünk, még Hietamakit is kiküldték a padra, ebből az előnyből lőtték be az ötödiket. Ezzel a lényegi kérdések sajnos eldőltek, majd kiütéssé fajult a mérkőzés, újabb három gólt szereztek a kék-fehérek. Ami majdnem négy lett, de a Garbacz ellen ítélt büntetőt kihagyták, majd sikerült szépítenünk, ismét Shinkaruk mattolta Bálizst. Hiába volt ekkor már csak fél perc hátra, a hálónk ismét megzördült, így hat gólos különbséggel mehettünk pihenni.

A záró húsz perc “lecsorgott”, gól nem esett, pedig minket kétszer is kiszórtak, ezeket ki tudtuk védekezni. Ellenfelünk kétségtelenül jobb csapat, de valamiért minden alkalommal segítik őket – ma egy másodpercet sem kellett emberhátrányban játszaniuk… -, amire egyébként nem biztos, hogy szükségük lenne.

Greg Lindqvist

Az, hogy különböző okokból a kelleténél jóval kevesebb védőjátékossal számolhatok alapjaiban befolyásolja a mérkőzéseink eredményét. Ehhez jött még hozzá Sevela öt perces kiállítása, ami végképp megpecsételte a sorsunkat.

NSO