Csapatunk másodedzőjét kérdeztük a mai sajtócsütörtökön.

A Paksot személyes okokból kiemelten követem, de a mi szempontunkból nem lehet különbség egy Paks vagy egy más bajnoki közt. A szurkolók és mi is joggal az várjuk el magunktól, hogy nyerjünk minden meccsen. De a magyar bajnokság azt mutatja, hogy nincs nagy különbség a csapatok közt, nincsenek előre eldőlt meccsek. Az elmúlt két találkozó alapján elindultunk újra a fejlődésben. Nagy öröm, hogy a csapat harcol egymásért, nem hibáztatja a másikat az egyéni hibák miatt, még ha a bekapott gólok ezeknek is tudhatóak be sokszor. Ezt mutatta az ominózus Ramírez-eset is, még ha abból mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen egyenlített a DVTK.

A Paks-meccs után jön egy válogatott szünet, amire kiemelten figyelnünk kell, nem csak azért, mert az éllovas Vasashoz látogatunk majd, hanem azért is, mert nem jó a mérlegünk a bajnoki szünetek után. Ennek egyik oka lehet az, hogy többen a nemzeti tizenegyben szerepelnek, és emiatt a csapat a bajnokságban másképp tudja újra felvenni a ritmust, mint a többiek.

A célunk továbbra sem lehet más, mint a bajnoki cím, az, hogy sikerül-e, csak rajtunk áll, ezt észben tartva lépünk majd pályára a Paks ellen szombat délután is.

Máté Csaba