Nem álltunk közel a pontszerzéshez ma este.

Ferencváros 1-5 MAC Budapest
Harmadok: 0-1, 1-3, 0-1
Gólok: Kiss (Dubek)

Jó iramban indult a mérkőzés, sokáig jól tartottuk magunkat, helyzeteink is adódtak, de az első harmad derekán egy óriási hibánkból megszerezték a vendégek a vezetést – Sevela rosszul passzolta ki a pakkot a kapu mögül, majd nem tudott rendesen visszaállni a kapuba, meg is botlott kicsit, az egyből visszalőtt játékszer így utat talált a kapuba. Ez meg is törte a csapatunk játékát, ezután már nem úgy mentünk, ahogy addig.

A második harmadban ez meg is mutatkozott, két gyors gólt kaptunk két percen belül, előbb egy kimaradt ziccerünk után indítottak le minket, majd elcseréltük magunkat, ezt használták ki a kék-fehérek. Dubek harcosságának köszönhetően sikerült szépítenünk, jól játszott vissza a kapu mögül középre, ahol Kiss érkezett, és nagy gólt lőtt. A válaszra sem kellett sokat várni, bánatunkra. Egy lövés kipattant Seveláról, Nagy Krisztián pedig átemelte, ezzel jegyzett mesterhármast a válogatott játékos.

Az utolsó játékrészben visszaesett a színvonal, igazán nagy helyzetek nem is akadtak, ám gólt még így is sikerült kapnunk, a vendégek eltörtek egy lövést, a pakk lassan csorgott a kapunk felé és valahogy túl is jutott a gólvonalon, ezzel alakult ki a végeredmény. Jöhet a válogatott szünet, van min javítani és a sérültek, betegek is meggyógyulhatnak végre – ma két alapemberünk hiányzott: hátulról Erdélyi, a támadósorból pedig Szappanos.

Greg Lindqvist

Nagy feladat egy ilyen szintű csapat ellen játszani, mint a MAC. Egy gól nem elég egy mérkőzés megnyeréséhez, több hiba is volt a játékunkban, egy cserét is elrontottunk, abból is gólt kaptunk. Túl finoman játszottunk megint.