A koroncói csapat főtámogatója elmondta véleményét a csapat és a szurkolók viselkedéséről is. A mérkőzésre 2500 jegyet adtak el, a tiszteletjegyesek és belépő nélkül beengedett iskolásokkal együtt a helyi számítások szerint 3000 ember állta körül a helyi sporttelepet.

Kovács György, a Koroncó KSSZE főtámogatója

Amióta az eszemet tudom, rajongója vagyok a labdarúgásnak, és a helyi csapaton kívül már kisgyerek korom óta a Ferencvárosnak szurkolok. Ha tehetem, családommal együtt ott vagyok a Groupama Arénában. A Ferencváros sem feledkezett meg rólam, a szerdai találkozó előtt kedves ajándékkal lepett meg a klub, Haáz Ferenc technikai vezetőtől a játékosok által dedikált, vadonatúj FTC-mezt kaptam a 65. születésnapomra. Az ajándék vélhetően Pintér Attila érdeme is, aki annak idején éppen Koroncón kezdte edzői pályafutását, és korábbi Fradi-játékosból lett a klub sikeres vezetőedzője.

Amikor a legjobb 64 csapat közé kerültünk a Magyar Kupában, egyetlen vágyam volt, hogy a Ferencvárost kapjuk ellenfélnek. Teljesült az álmom, hálás vagyok a sorsnak, hogy hazai pályán került sor a meccsre.

Beszéltem a rendőrség iránytóival, akik elmondták, hogy a mérkőzés kapcsán semmiféle intézkedésre nem került sor. A találkozó befejezése utáni percekben is csak azért volt lökdösődés a kapu mögötti domboldalon, mert a biztonsági emberek túlreagálták a ferencvárosi szurkolók viselkedését. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem köszöntötték a játékosok a drukkereket, de ennek a kérdésnek az eldöntése nem rám tartozik, ugyanakkor az is roppant furcsa számomra, miért kell több száz kilométert utaznia valakinek azért, hogy a saját klubjának vezetőségét szidalmazza, ahelyett, hogy a jó meccset, a sok gólt, a győzelmet élvezné.

Hatalmas élményt jelentett a településnek a mérkőzés. Jártak már nálunk nagy csapatok, de a Ferencvároshoz egyiket sem lehet hasonlítani. Soha ennyien nem voltak még sporteseményen Koroncón. Aki pedig kijött, a kilencgólos vereség ellenére sem feledi a meccset. A ferencvárosiak is jól érezhették magukat, amit bizonyít a taps, amelyet a polgármester asszony a játékosoktól és a szakmai stáb tagjaitól kapott vacsora előtti köszöntője után.

NS