Három korábbi játékosunkat kérdezték a tegnapi kupameccs lefújása után történtekről.

Balog Zoltán

Nekem is furcsa volt, hogy nem ment oda a csapat megköszönni a szurkolást a táborhoz. Nem emlékszem pontosan, hogy ki, de egy játékos elindult a szurkolók felé, aztán körülbelül a körívig jutott, amikor látta, hogy a többiek mégsem mennek, és elbizonytalanodott. Nem nézett ki jól ez az egész jelenet. Érthető a szurkolók csalódottsága, hiszen egy egész munkanapot áldoztak arra, hogy ott lehessenek Koroncón. Én is átéltem már néhányszor olyat, hogy a drukkerek a meccs végén kifütyültek, vagy szidalmaztak minket egy-egy gyengébb teljesítmény miatt, de akkor is odamentünk a csapattársakkal megtapsolni őket.

Vincze Ottó

Az igazat megvallva, nem tudtam arról, hogy ez történt a meccs végén. Általánosságban viszont elmondhatom, hogy a Fradi attól Fradi, hogy ilyen szurkolótábora van. A klubról nem lehet leválasztani a szurkolókat, akik rengeteg áldozatot hoznak. A szurkoló a Fradinak az egyik DNS-e. Ha ez egyszeri dolog volt, akkor nyilván meg kell beszélni a két fél között, ha pedig szándékos volt, akkor ennek az ügynek utána kell járni, hiszen a drukkerek a Ferencváros hagyományainak fontos részét képezik. Nem lehet egyik napról a másikra megfeledkezni róluk, a szurkolókat meg kell becsülni. Sajnos a fanatikusok és a vezetőség között régóta van ellentét, ezt azonban nem leépíteni kellene, hanem inkább egymáshoz közelíteni.

Zoran Kuntics

Nagyon meglepődtem azon, hogy a játékosok nem köszönték meg a drukkereknek a buzdítást, de kétlem, hogy a focisták saját maguk döntöttek volna így, valószínűleg felsőbb utasításra történt ez az egész. Évek óta nincs jó viszony a vezetőség és a szurkolók között, de ez nem járható út, ez száz százalék. A legnagyobb magyar klub szinte szurkolók nélkül játszik a bajnokikon, főleg idegenben. Máig emlékszem arra, hogy az Ajax elleni BL-meccsünkön a hazai 5-1-es vereség után az egész stadion skandálta, hogy „szép volt fiúk”, de mi még akkor is megtapsoltuk őket, ha esetleg fütyültek egy-egy rosszabb meccs után. Természetes és normális reakció volt a szurkolóktól a meccs végi felháborodás Koroncón, hiszen egy egész munkanapjuk ráment erre a mérkőzésre, feltételezem sokan szabadnapot is kivettek. Hónapok óta mondom, az egyik legnagyobb kívánságom, hogy ennek a helyzetnek vége legyen, mert a Ferencváros nemlétezhet szurkolók nélkül.

Rangadó